Actionarii RAFO sunt chemati din nou sa decida conversia datoriilor companiei in actiuni. Justitia nu si-a spus inca ultimul cuvant privind o hotarare asemanatoare de anul trecut. Firma V&V Trading (administratorul Rafo Onesti) a convocat acti

Actionarii RAFO sunt chemati din nou sa decida conversia datoriilor companiei in actiuni. Justitia nu si-a spus inca ultimul cuvant privind o hotarare asemanatoare de anul trecut.

Firma V&V Trading (administratorul Rafo Onesti) a convocat actionarii companiei la 8 septembrie, pentru a decide privind majorarea capitalului social prin conversia in actiuni a datoriilor de aproape
1,9 miliarde de lei noi.
""Planul de reorganizare a companiei ma obliga, pentru ca acesta este ultimul punct de respectat, fara de care la 8 decembrie, cand se incheie perioada de reorganizare, compania ar putea intra in faliment"", ne-a spus Marin Anton, managerul general al RAFO. Acum cinci ani, Ministerul Finantelor a mai acceptat o astfel de conversie de datorii.
LABIRINTUL. In martie anul trecut, actionarii Rafo au mai luat o hotarare asemanatoare. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a atacat hotararea si a obtinut o sentinta favorabila. Marin Anton spune ca a facut recurs si ca sentinta ar fi fost una ""emotionala, data de frica politica"".
Recent, presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a spus ca ""poate fi considerata un element de presiune"" si declaratia consilierului prezidential Theodor Stolojan, care crede ca Guvernul trebuie sa reglementeze problema datoriilor cum a facut si cu celelalte companii petroliere.
Oficialii AVAS mai spun ca au contestat planul de reorganizare stabilit de judecator. ""De ce nu spun asta cand se aduna creditorii"", raspunde Marin Anton, care calculeaza ca, ""daca va avea loc aceasta majorare de capital, statul va detine circa 42% din actiunile Rafo.
O ramificatie a labirintului de declaratii si contradictii al ""odiseei RAFO"" urmeaza firul unei tranzactii nefinalizate, prin care Calder-A ar prelua de la Balkan Petroleum rafinaria cu o parte din datorii. Tranzactia nu se poate finaliza datorita opozitiei AVAS, care solicita mai multe date despre cumparator.

AVAS NU VREA ACTIUNI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.