Lista neagra a Securitatii, cu cele 29 de dosare de ""siguranta nationala"" ale politicienilor, scursa ieri in presa, a facut valva atat pe scena politica, cat si la CNSAS. Pusi in fata unor nume grele de parlamentari care se regasesc pe lista cu

Lista neagra a Securitatii, cu cele 29 de dosare de ""siguranta nationala"" ale politicienilor, scursa ieri in presa, a facut valva atat pe scena politica, cat si la CNSAS.

Pusi in fata unor nume grele de parlamentari care se regasesc pe lista cu pricina, lideri ai partidelor au luat pozitie. Presedintele PD, Emil Boc, i-a amenintat pe demnitarii democrati care vor fi dovediti ca au facut politie politica ca isi vor pierde functiile si vor fi exclusi din partid. Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a avertizat si el ca, in cazul in care CNSAS va decide ca un liberal a facut politie politica, acesta va fi suspendat din partid, riscand chiar si excluderea din PNL. Pe lista prezentata de un cotidian central apar nume din intregul spectru politic. Zece ar avea dosare de retea: Mona Musca (PNL), Gyorgy Frunda (UDMR), Cristian Radulescu (PD), Sogor Csaba (UDMR), Liviu Campanu (PNL), Radu Terinte (PC), Gheorghe Dragomir (PNL), Ion Mocioalca (PSD), Dan Constantin Mocanescu (independent) si Gheorghe Firczak (deputat minoritatea ruteana). Ceilalti 19 au dosare de urmarit, iar printre acestia numarandu-se Adrian Nastase (PSD), Marko Bela (UDMR), Puiu Hasotti (PNL), Gyorgy Frunda (UDMR) si Radu Berceanu (PD).
VERIFICARI. La CNSAS, pus in ofsaid, aparitia in presa a listei celor 29 a agitat spiritele. Desi a refuzat sa confirme veridicitatea listei, purtatorul de cuvant, Cazimir Ionescu, a anuntat ca, din cauza scurgerii de date, dosarele politicienilor vor fi verificate in regim de urgenta si in doua saptamani vor fi date deciziile. Mai mult, CNSAS a demarat o ancheta interna pentru a cerceta conditiile si responsabilii de scurgerea de informatii. (L.D., C.V.)

""VANATOAREA DE VRAJITOARE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.