Alerta terorista la Londra. Ieri-dimineata, Politia britanica a dejucat un atentat terorist de amploare, care viza ""asasinate in masa, la scara mondiala"", si care implica ""un mare numar de persoane"", a declarat seful Departamentului antiterorism,

Alerta terorista la Londra. Ieri-dimineata, Politia britanica a dejucat un atentat terorist de amploare, care viza ""asasinate in masa, la scara mondiala"", si care implica ""un mare numar de persoane"", a declarat seful Departamentului antiterorism, Peter Clarke.

Dupa o investigatie de cateva luni, Politia britanica a anuntat ieri arestarea a cel putin 24 de persoane suspectate de implicare intr-un complot terorist de amploare, care viza aruncarea in aer a mai multor avioane comerciale in timpul zborului dinspre aeroporturile britanice catre cele din Statele Unite. Scotland Yard-ul a operat arestarile in zona Londrei si a orasului Birmingham, dupa o investigatie comuna a Politiei si a serviciilor secrete. Suspectii retinuti in noaptea de miercuri spre joi sunt cetateni britanici tineri, de origine britanica, au precizat surse oficiale americane. Parte din arestari au fost operate, potrivit unor surse, intr-un cartier londonez in care traieste cel mai mare numar de cetateni arabi.
HAOS. Planul teroristilor consta in detonarea mai multor bombe de mana, in timp ce mai multe avioane cu pasageri se aflau in aer, deasupra unor orase britanice si americane, informeaza site-ul Agentiei Sky News, citand surse oficiale de la Londra. Bombele, despre care Politia crede ca ar fi fost explozive lichide pe care detectoarele cu raze X din aeroport nu le-ar fi detectat, aveau sa fie ascunse in recipiente si apoi in bagajele de mana.

TRANSPARENTA. Calatorii au circulat ieri cu pasapoartele in punga


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.