Piata romaneasca de solutii de securitate IT ar putea ajunge in acest an la 7 milioane de dolari, fata de 4 milioane de dolari cat reprezenta in anul 2004. Atacurile informatice reprezinta un business global de mare succes. Castiga bani cyberin
Piata romaneasca de solutii de securitate IT ar putea ajunge in acest an la 7 milioane de dolari, fata de 4 milioane de dolari cat reprezenta in anul 2004.


Atacurile informatice reprezinta un business global de mare succes. Castiga bani cyberinfractori ""singuratici"", grupuri organizate, dar si companiile si furnizorii de solutii de securitate. Exista tot felul de rapoarte pe seama acestor pierderi, estimari, previziuni. De multe ori, companiile se feresc sa dezvaluie faptul ca au fost atacate, de teama impactului negativ pe care astfel de informatii l-ar avea asupra clientilor si partenerilor lor. Potrivit unor studii Market Intelligence BitDefender, in Romania anului 2004 valoarea pierderilor provocate de atacuri informatice a fost de aproximativ 100 de milioane de dolari. In acel an, in Romania s-au chetuit patru milioane de dolari pe solutii de securitate IT. Pentru 2006, piata romaneasca ar putea ajunge la sapte milioane de dolari, spune Cosmin Mares PR manager Softwin. Jumatate din aceasta piata este detinuta de solutiile de ""content security"", in primul rand antivirus. Restul cheltuielilor este reprezentat de appliance de securitate: firewall, VPN, solutii de detectare a intruziunilor in retea etc.
IN LUME. In 2005, la nivel mondial, au existat peste noua milioane de victime ale hotilor de id-uri, pagubele estimandu-se la peste 50 de miliarde de dolari, conform Federal Trade Commission, California Department of Consumer Affairs. Potrivit unui studiu Consumer Reports, americanii au platit aproximativ opt miliarde de dolari, in ultimii doi ani, pentru a-si curata computerele infectate cu tot felul de programe malware. Numai pagubele produse de virusi i-au facut sa scoata din buznare 5.2 miliarde de dolari in 2004 si 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.