Israelul a lansat ieri mai multe atacuri in sudul Beirutului. Bilantul victimelor din Liban se ridica la aproximativ 1.000 de morti, la o luna de la declansarea ostilitatilor.

Doua rachete israeliene de mici dimensiuni au lovit ieri dupa pranz un far din Beirut din cartierul Hamra. Un militar libanez a fost ranit in atacul lansat de la bordul unui elicopter. La zece kilometri in nordul orasului libanez Tripoli, in localitatea El Bedawi, fortele israeliene au lansat un atac aerian dur. Cu cateva ore in urma, Israelul anuntase ca orice masina aflata in miscare urma sa fie tinta rachetelor. Corespondentul Radio Romania Actualitati citeaza mai multi civili libanezi care afirma ca El Bedawi este ""un oras sunnit aproape 100%, deci cu sanse mici ca Hezbollah sa fie prin preajma, poate doar in tabara palestiniana de langa localitate"". Aviatia israeliana anuntase, de dimineata, mai multe raiduri asupra zonei de sud a Beirutului.
La Marjayoun, militarii israelieni au aruncat gaze lacrimogene inainte de a porni spre Khiam pentru a se alatura trupelor israeliene de pe coridorul central al ofensivei. Desi Armata israeliana a anuntat cucerirea Marjayounului, surse citate de RRA sustin ca Israelul nu mai controleaza zona. Orasul Tyr din sud este in continuare izolat, iar majoritatea locuitorilor intentioneaza sa paraseasca regiunea. Potrivit RRA, ei au o singura varianta, respectiv parcurgerea, pe jos, a drumului spre Saida, circa 20 de kilometri, pana la raul Litani si, de acolo, sa iasa din tara cu masinile.
O MIE DE MORTI. O racheta Hezbollah a ucis ieri un copil in nordul Israelului. Racheta, lansata din Liban impreuna cu alte 50 de proiectile, a lovit o casa din satul Deir al-Assad, situat in regiunea Galileea, transmite Reuters. Atacul s-a soldat cu moartea a doua persoane, intre care un copil, in varsta de doi ani. La o luna de la lansarea ofensivei militare israeliene, cel putin o mie de persoane si-au pierdut viata in Liban, a anuntat o sursa apropiata Cabinetului libanez, citata de AFP.

ATAC NUCLEAR?