bazinului Floreasca din Bucuresti. "Daca erau mai mari, nu se intampla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la cateva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este insa cat se poate de serios: pneumonie chimica. Pretul
bazinului Floreasca din Bucuresti. "Daca erau mai mari, nu se intampla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la cateva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este insa cat se poate de serios: pneumonie chimica. Pretul platit de parinti a fost de 1,2 milioane de lei, pentru 12 sedinte de inot.
Tatal copilului internat la Terapie Intensiva, in Spitalul "Grigore Alexandrescu", spera ca baiatul lui, in varsta de cinci ani si opt luni, sa se faca bine. "Stateam afara, pentru ca, daca ma vedea, se emotiona. Cand am fost chemat, copilul respira sacadat si mi-a spus ca il dor plamanii. Instructorul l-a scos imediat, dar micutul a apucat sa inghita apa. El are insuficienta respiratorie severa. Cineva trebuie sa plateasca", ne-a spus Gabriel Constantinescu. Baiatul a fost stabilizat, dar starea lui este critica. Alti patru copii au insuficienta respiratorie medie. Toti primesc terapie cu cortizon, antibiotice, pentru evitarea unor infectii, si oxigen.

Clorul, cel mai puternic "toxic iritant"
Incidentul s-a petrecut ieri-dimineata, cand in bazin se aflau cateva zeci de copii. Pompa de clorinare, automata, s-a stricat, rulmentii ramanand pe pozita "pornit". Clorul a continuat sa se acumuleze pe conducta, iar dupa ce pompa a pornit din nou, in apa ajuns o cantitate mult mai mare de substanta decat este admis.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.