Teatrele de razboi par sa creasca apetitul presedintelui Traian Basescu pentru confruntarea cu ministrul Apararii. Dupa ce, cu o zi in urma, in Irak, presedintele a verificat cum pornesc la cheie masinile ARO aflate in dotarea soldatilor si l-a c
Teatrele de razboi par sa creasca apetitul presedintelui Traian Basescu pentru confruntarea cu ministrul Apararii.

Dupa ce, cu o zi in urma, in Irak, presedintele a verificat cum pornesc la cheie masinile ARO aflate in dotarea soldatilor si l-a contrazis pe ministrul Atanasiu care invoca bancurile facute pe seama productiilor autohtone, ieri, Basescu i-a linistit pe militari: ARO va fi schimbat cu suratele americane Humvee. ""Uite baieti, cu masinile astea o sa inlocuim ARO-urile, insa Atanasiu nu stie inca"", le-a spus Basescu, citat de Mediafax, ziaristilor romani, cand, la sosirea pe aeroportul militar din Kandahar, a fost intampinat de o delegatie sosita la bordul unei masini americane de lupta Humvee. Furnizorii ar fi partenerii americani, spune Basescu, ca urmare a intelegerii facute la Washington cu Donald Rumsfeld, secretarul american al Apararii, in timpul vizitei in SUA, pe care seful statului a efectuat-o acum doua saptamani. Militarii romani din Kandahar au deja zece Humvee in dotare, care, potrivit soldatilor americani ar fi ""foarte sigure"".
NEINFORMAT. Prins pe picior gresit, ministrul Apararii a marturisit ca nu stie de vreo intelegere cu americanii referitoare la Humve-euri, pentru ca ""n-a primit nici o hartie"". Atanasiu a sustinut insa ca dotarea trupelor romane cu masini americane ar fi fost de fapt ideea MApN. ""Era un proiect pe care noi il aveam"", a spus ministrul. (O.S.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.