Cercetatorii de la Siemens au dezvoltat un software de simulare care poate testa precizia lui Galileo, viitorul sistem european de navigare prin satelit, chiar daca nu toti satelitii sunt amplasati deocamdata in pozitiile lor. Galileo este un pro
Cercetatorii de la Siemens au dezvoltat un software de simulare care poate testa precizia lui Galileo, viitorul sistem european de navigare prin satelit, chiar daca nu toti satelitii sunt amplasati deocamdata in pozitiile lor.

Galileo este un proiect la care colaboreaza Uniunea Europeana si Agentia Spatiala Europeana (ESA), cu o valoare de 3,6 miliarde de euro, si va intra in functiune in anul 2010.
MASURATORI. Sistemul de software este bazat pe semnale transmise de Galileo si include sistemul GPS. Acest lucru face posibil sa se calculeze daca un receptor poate detecta si semnale de navigatie in conditii meteorologice nefavorabile. Prin analizarea prototipurilor sau a planului de baza al cladirilor, precum si a fotografiilor aeriene si prin satelit ale oraselor, sistemul de software poate previziona intensitatea semnalului si erorile de masurare estimate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.