Sase romani participa la concursul international ""Imagine Cup"", care se desfasoara in India, la Agra. Concursul international ""Imagine Cup"", editia 2006, se desfasoara in apropierea maretului Taj Mahal, iar tema din acest an are o puternica
Sase romani participa la concursul international ""Imagine Cup"", care se desfasoara in India, la Agra.


Concursul international ""Imagine Cup"", editia 2006, se desfasoara in apropierea maretului Taj Mahal, iar tema din acest an are o puternica aroma visatoare: ""Imaginati-va o lume in care tehnologia ne poate ajuta sa traim mai sanatos"". Sub organizarea Microsoft, 180 de participanti din 42 de tari vor concura pe teme care variaza de la filme de scurtmetraj la algoritmica si software design. De fapt, exista sase sectiuni la aceasta a patra editie: algoritmica, tehnologia informatiei (administratori sau ingineri de sistem), proiectul Hoshimini (pasionati de programare si optimizare), design de interfete, film de scurtmetraj si software design.
ECHIPE ROMANESTI. Ca si in editiile trecute, la finala mondiala ""Imagine Cup"" participa si echipe din Romania, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. La sectiunea IT: Valerica Greavu-Serban si Gabriel Narcis Cristescu; pentru ""proiectul Hoshimini"" echipa AIRA, Raluca Simona Pataliu si Iulian Blajut; in timp ce la design de interfete, echipa UNICORE, Ionut Carja Gheorghe-Andrei Iacob. Valoarea totala a premiilor este de 125.000 de dolari.
La finala din 2005 (Japonia) o echipa romaneasca a reusit sa se impuna la una din sectiunile concursului.
Echipa romana, formata din studenti ieseni, a reusit sa obtina locul intai la Web Development, castigand un premiu de 8.000 de dolari. Echipa AI Core era formata din Ionut Carja, Ioan-Cristinel Istrate, Adrian Mihai Topala (de la Universitatea ""Alexandru Ioan Cuza"") si Costel Catalin Stan (Universitatea Tehnica ""Gheorghe Asachi"").


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.