Israelul a lansat in noaptea de luni spre marti aproximativ 80 de raiduri aeriene, in care cel putin 40 de cladiri atribuite Hezbollah, cai de acces si lansatoare de rachete au fost lovite, anunta BBC. Un purtator de cuvant al Armatei israelien

Israelul a lansat in
noaptea de luni spre marti aproximativ 80 de raiduri aeriene, in care cel putin 40 de cladiri atribuite Hezbollah, cai de acces si lansatoare de rachete au fost lovite, anunta BBC.

Un purtator de cuvant al Armatei israeliene a anuntat ca cinci luptatori Hezbollah au fost luati prizonieri in Bint Jbeil si Shihin. Pe de alta parte, Israelul a anuntat doborarea, luni, a unui avion fara pilot apartinand Hezbollah. Avionul de spionaj este, potrivit unor surse din aviatia israeliana, de fabricatie iraniana.
Totodata, oficiali israelieni au anuntat ca vor bombarda ""toate vehiculele care circula la sud de raul Litani"", inclusiv convoaiele ONU cu ajutoare. ONU a suspendat ieri livrarea de ajutoare umanitare in sudul Libanului.
RIPOSTA. Miscarea siita a ripostat la randul ei, aruncand peste 140 de rachete in Israel. Surse din Armata israeliana au declarat pentru CNN ca gherilele Hezbollah au lansat la Dabel rachete antitanc, soldate cu moartea unui militar israelian. Astfel, bilantul mortilor din tabara israeliana a ajuns la 98, dintre care 35 au fost civili. Pe de alta parte, autoritatile de la Beirut au convenit luni seara asupra detasarii a circa 15.000 de militari la granita de sud imediat dupa retragerea fortelor israeliene. Decizia a fost luata in unanimitate in Cabinetul lui Fouad Siniora, unde exista si doi ministri Hezbollah, informeaza CNN. Desfasurarea de trupe libaneze, care face parte din proiectul de rezolutie ONU redactat de SUA si Franta, a fost astfel acceptata de Hezbollah. Ministrul libanez al Apararii a precizat ca acesta este un mesaj puternic transmis comunitatii internationale si Consiliului de Securitate al ONU. Armata libaneza va fi singura forta din teren, prezenta Hezbollah nemaifiind autorizata la frontiera.
SUSTINERE. Intr-o interventie televizata la CNN, premierul israelian Ehud Olmert le-a dezvaluit evreilor din SUA ca Israelul este pregatit sa plateasca ""un pret teribil"" pentru lupta cu Hezbollahul.

MARTURIE TELEVIZATA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.