Saddam a lasat in urma sa nu numai haos si durere, dar si dorinta disperata a oamenilor de a trece peste nenorociri. Cotidianul New York Times informeaza in editia sa de ieri ca irakienii fac haz de greutatile zilnice cu ajutorul mesajelor de tel
Saddam a lasat in urma sa nu numai haos si durere, dar si dorinta disperata a oamenilor de a trece peste nenorociri.

Cotidianul New York Times informeaza in editia sa de ieri ca irakienii fac haz de greutatile zilnice cu ajutorul mesajelor de telefonie mobila. Multi dintre utilizatorii telefoanelor mobile fac haz de necaz cand isi trimit SMS-uri.
UMOR NEGRU. Unul dintre cele mai populare mesaje care circula astazi printre irakieni arata un schelet care spune: ""Apel esuat. Persoana contactata ori a fost victima unei bombe, ori a fost rapita"". Umorul negru apare si atunci cand irakienii isi trimit mesaje legate de eforturile zadarnice de reconstructie, violentele, prezenta militarilor americani, Saddam Hussein, actualul presedinte Jalal Talabani. Sunt satirizate chiar si executiile transmise pe internet de gruparile insurgente.
Imaginile transmise prin intermediul telefonului mobil sunt, deseori, macabre. Intr-o astfel de imagine video apare un insurgent inalt si bine facut care incearca zadarnic sa decapiteze o victima cu ajutorul unui cutit tocit. Un alt mesaj, care se refera la penuria de electricitate, include o caricatura cu doi stalpi de inalta tensiune care invartesc un fir ca pe o coarda, in timp ce un al treilea stalp sare coarda.
DANS CU BUTELIA. Intr-o alta filmare, un tanar barbos irakian danseaza cu o butelie de gaz in brate, se unduieste, ii zambeste gales, pare ca o cucereste, o ridica deasupra capului ca pe un trofeu si chiar o saruta.
Cotidianul New York Times precizeaza ca afacerile in domeniul telefoniei mobile au mare succes in Irak, unde numarul utilizatorilor a ajuns la 7,1 milioane. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.