Gabriela Szabo a alergat de placere, nu pentru bani Gabriela Szabo este, alaturi de Iolanda Balas, una dintre cele mai mari atlete pe care le-a avut vreodata Romania. Micuta sportiva plecata din Bistrita a reusit prin fortele proprii sa aduca lume

Gabriela Szabo a alergat de placere, nu pentru bani

Gabriela Szabo este, alaturi de Iolanda Balas, una dintre cele mai mari atlete pe care le-a avut vreodata Romania. Micuta sportiva plecata din Bistrita a reusit prin fortele proprii sa aduca lumea intreaga la picioarele sale. In copilarie, Gabi Szabo nu s-a gandit niciodata ca ar putea deveni un nume important in istoria atletismului mondial, mai ales ca sportul nu reprezenta chiar principala sa optiune. Insa soarta a hotarat altfel. ""Ca orice copil, am avut multe vise, insa niciodata nu mi-a trecut prin gand ca m-as putea afirma in atletism. Destinul a facut ca eu sa ajung la sport si sa alerg foarte bine. Odata pornita pe acest drum, nu m-am gandit ca as mai putea face si altceva. Imi placeau foarte tare antrenamentele, deoarece eu imi doream sa alerg cat mai bine, mai ales dupa primele concursuri, cand am inceput sa prind gustul victoriei"", ne-a povestit fosta sportiva.

PASIUNE. Prima cursa la care a luat parte Szabo a fost crosul Municipiului Bistrita in anul 1988. Dupa ce a castigat concursul, Gabi a fost selectionata la sectia de atletism. Acesta a fost inceputul unei cariere extraordinare, incununata in 2000 cu titlul de campioana olimpica la 5.000 m la Sydney.
N-au interesat-o niciodata premiile in bani, tot ceea ce a contat pentru Gabi era locul I, iar acelasi sfat il da acum si tinerilor sportivi. ""Pentru mine, alergarea a fost in primul rand o pasiune si o placere. In momentul in care mergeam la antrenament, aveam o senzatie extraordinara de libertate. Si mai este ceva: imi doream intotdeauna sa fiu cea mai buna. Niciodata nu am alergat pentru a lua bani. Observ acum ca noile generatii se gandesc in primul rand la factorul financiar si abia apoi la sport. La mine a fost altfel"", ne-a declarat fosta campioana.

FARA REGRETE. A renuntat la performanta brusc. ""N-a fost ceva analizat, intr-o zi mi-am spus: «Gata, nu voi mai alerga». Si in momentul urmator mi-am dat seama ce viata scurta avem noi, sportivii. Cand spui 16-20 de ani, pare o perioada foarte mare, insa cand iti inchei cariera spui: «Vai, dar ce scurt a fost timpul»"", a marturisit fosta mare sportiva. Insa nu a regretat decizia luata, intrucat a realizat ca niciodata nu ar mai putea ajunge acolo sus.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.