Dupa ce luni dupa-amiaza doi ""lampasi"" de la Mina de huila antracitoasa Baia Noua - Mehedinti au fost ingropati de vii, ieri s-a produs un alt accident in subteran, de data aceasta la Lupeni. Trei mineri de la Exploatarea Miniera Lupeni au fo

Dupa ce luni dupa-amiaza doi ""lampasi"" de la Mina de huila antracitoasa Baia Noua - Mehedinti au fost ingropati de vii, ieri s-a produs un alt accident in subteran, de data aceasta la Lupeni.

Trei mineri de la Exploatarea Miniera Lupeni
au fost internati in spital ieri, dupa ce s-au intoxicat in subteran cu monoxid de carbon. Gheorghe Palamariu, Samoila Ciurar si Sotrean Cristian lucrau la o adancime de 300 de metri si au patruns intr-o zona in care exista o acumulare de monoxid de carbon. Conducerea EM Lupeni stia inca de luni de acea acumulare de monoxid de carbon, motiv pentru care in zona respectiva au fost trimisi salvatorii minieri. ""Lampasii"" lucrau intr-o zona aflata la intersectia cu galeria in care s-au inregistrat acumulari de metan. Ei nu purtau echipament de protectie si nici nu se cunoaste deocamdata de ce se aflau in zona.
PARERE. Seful Serviciului de Securitate si Sanatate in Munca, Ileana Bodea, a declarat: ""Nu se stie de ce minerii se aflau in zona respectiva si daca i-a trimis cineva. Trebuie vazut de ce au intrat acolo, atat timp cat in galeria respectiva lucrau salvatorii minieri, care erau dotati cu echipamente adecvate. O echipa formata din inspectori de munca a inceput o ancheta pentru a afla imprejurarile care au determinat producerea incidentului si abia la finalizarea acesteia vom putea spune cu certitudine ce s-a intamplat"".
Cei trei mineri, un sef de brigada, un sef de schimb si un vagonetar, sunt internati la Spitalul din Lupeni si se afla in afara oricarui pericol. In luna mai a acestui an, la EM Lupeni a avut loc un alt accident de munca, ce
s-a soldat cu moartea unui miner. Acesta a fost surprins atunci de o viitura in subteran.

EXPLICATII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.