Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat in primul semestru creante in valoare de 70 de milioane de euro (245,7 milioane de lei), suma apropiata celei din perioada similara a anului trecut. ""Activitatea de blocare a c
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a incasat in primul semestru creante in valoare de 70 de milioane de euro (245,7 milioane de lei), suma apropiata celei din perioada similara a anului trecut.

""Activitatea de blocare a conturilor s-a dovedit a fi una productiva. Vom continua aceasta activitate si chiar o vom intensifica"", a explicat Razvan Orasanu, presedintele AVAS. Autoritatea a blocat conturile a 10.663 de datornici, urmand sa le deblocheze dupa plata integrala a datoriilor. Orasanu a precizat ca in prezent AVAS are 73.313 de datornici. Cea mai mare creanta bancara este cea a SNP Petrom, in valoare de 1.312 milioane RON. Cea mai mare creanta fiscala pe care AVAS o are de recuperat este cea a Companiei Nationale a Huilei, in valoare de 189 milioane RON.
MASURI. Presedintele AVAS a spus ca a suplimentat personalul de la executare silita cu 25%, ca se organizeaza sase licitatii pe zi si ca pe viitor AVAS va face mai putina monitorizare si mai multa executare silita. ""Executarea silita a ramas singura modalitate de a recupera creantele mai vechi de patru ani"", a spus Giliola Ciorteanu, vicepresedinte pentru coordonarea activitatii de valorificare a activelor bancare. ""Incasarile totale de pana acum, de peste 409 milioane de lei, ma determina sa propun Guvernului o rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli al AVAS, in sensul majorarii sumelor"", a afirmat Orasanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.