La un miliard de euro este evaluat pachetul de actiuni detinut de statul roman la RomTelecom, respectiv 45,99%. Estimarea apartine ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, care a semnat ieri contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capit
La un miliard de euro este evaluat pachetul de actiuni detinut de statul roman la RomTelecom, respectiv 45,99%.
Estimarea apartine ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy, care a semnat ieri contractul de consultanta pentru vanzarea pe piata de capital a pachetului de actiuni detinut la operatorul de telefonie. Din partea consultantului, consortiul compus din Credit Suisse Securities si IEBA Trust, contractul a fost semnat de David de Lanoy Meijer, managing director Credit Suisse.
""Doar dupa ce consultantii vor fi terminat verificarea, vom putea estima momentul listarii la bursa"", a declarat ministrul Nagy. Pachetul de actiuni va fi plasat la Bursa de Valori Bucuresti si pe o bursa internationala, ministrul mentionand Londra sau Atena, fara sa excluda si alte variante.
Fondul Proprietatea. Conform contractului, consortiul va incasa un comision de 1,22%, calculat la valoarea de tranzactionare din prima zi de listare, aplicata pentru intregul pachet de actiuni RomTelecom detinut de stat. Durata contractului de consultanta este de 12 luni. Din participatia statului roman, contravaloarea a 23% din actiunile RomTelecom va fi alocata la Fondul Proprietatea. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.