Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, se va intalni astazi cu omologul sau de la Moscova, Vladimir Putin. Responsabili din cadrul serviciului de presa al Presedintiei de la Chisinau ne-au comunicat ca Voronin ""simtea nevoia de a se intalni c
Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, se va intalni astazi cu omologul sau de la Moscova, Vladimir Putin.

Responsabili din cadrul serviciului de presa al Presedintiei de la Chisinau ne-au comunicat ca Voronin ""simtea nevoia de a se intalni cu Putin"". Cei doi lideri urmeaza sa discute asa-numitul ""plan de normalizare a relatiilor moldo-ruse"" pe care Voronin i l-a transmis lui Putin la 22 iulie. Liderul de la Chisinau propune incheierea misiunii ruse de pacificare in regiunea transnistreana, evacuarea imediata si neconditionata a militarilor rusi de aici, precum si acordarea unui statut special a acestei regiuni in componenta Republicii Moldova.
CEDARE. Voronin s-a aratat dispus sa garanteze mentinerea neutralitatii Moldovei reunificate, pentru a impiedica patrunderea bazelor militare ale NATO. El e dispus sa acorde un statut special limbii ruse si drepturi exclusive cetatenilor rusi care locuiesc pe cele doua maluri ale Nistrului. Voronin ar putea garanta conditii preferentiale de dezvoltare a capitalului rusesc in Republica Moldova. (Vitalie Calugareanu, Chisinau)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.