Cineva m-a intrebat de ce se fac oamenii politisti? L-am intrebat cati dintre politistii cunoscuti de el ar fi putut avea realizarile lui?! Pentru o clipa, ochii i s-au intunecat la amintirea sicanelor, umilintelor la care fusese supus de aut
Cineva m-a intrebat de ce se fac oamenii politisti? L-am intrebat cati dintre politistii cunoscuti de el ar fi putut avea realizarile lui?! Pentru o clipa, ochii i s-au intunecat la amintirea sicanelor, umilintelor la care fusese supus de autoritati pentru aprobari, taxe, spagi de tot felul date cu nemiluita, dar imediat in ochi i-a aparut un zambet luminat de bucuria reusitei. NU, nici unul nu ar fi fost in stare! Prea sunt prostalai si daca n-ar fi uniforma care sa-i tina ar cadea ca o balega. Stiti vreun politai slab? Toti au burti revarsate scarbos peste curea, au case si masini pentru care un ""civil"" ar munci trei vieti. Cum reusesc atunci imbecilii astia sa ne umileasca cu nivelul lor de trai?! Din leafa nu au cum si nu mira pe nimeni ca politistii sunt mana in mana cu mafiile locale, cu dealerii de droguri care ne ucid copiii, cu pestii si curvele lor, cu sutii si hotii, cu tot ce inseamna lumea interlopa. Lumea asta insa, oricat ar fi ea de interlopa, are un cod al onoarei tinut cu strasnicie. Nu e cazul politistilor, astia nu au nici un Dumnezeu! Cunosc insa cativa, prea putini Oameni intre politisti, care fac cinste si onoreaza meseria aleasa din vocatie, si nu de teama ca in ""civilie"" ar crapa de foame. Sunt prea putini si sunt marginalizati, umiliti de curvele lor, de colegi pentru care uniforma este doar un alibi pentru toate faradelegile ce se pot imagina. Nu ma mira ca seful acelor bestii in uniforma, ce loveau salbatic o familie trantita la pamant incatusata, i-a aparat declarand ca doamna agresase politistii. De exces de forta o fi auzit imbecilul ala de sef sau doar apara o intreaga zona de abuzuri?
O mana spala pe alta si amandoua spala fata! Chiar daca am trait candva prin canale si am cantat
in tramvaie si metrou, asta nu inseamna ca sunt singur pe lume,
ca ma tem sau ca nu are cine sa ma asculte. Voi avea o intalnire cu Raportorul Comisiei Europene in ceea ce priveste abuzurile politiei. E ceva deja stabilit si am prostul obicei sa ma tin de cuvant, asta daca nu cumva intre timp voi avea un nou ""accident"" sarind cu masina din drum pentru ca merg cu 4,2 atm in cauciucuri... Pana atunci astept un comunicat de presa de la IJP Cluj, in care institutia sa-si ceara scuze pentru toate minciunile declarate presei. Pe ag. Jucan Sergiu si pe ag. Dordai Nicu ii vreau cu doua buchete mari de flori la usa Anei Maria Georgescu, castigatoare a festivalului Mamaia cu piesa ""Ochii tai"", primul pentru limbajul suburban, pentru ""amenintarea"" cu presa si pentru dementul refuz de a chema ambulanta. Motivul pentru care trebuia chemata ambulanta e ca Ana, ajunsa cu un taxi, a lesinat cand a vazut cum arata masina, i s-au taiat genunchii, a cazut si s-a lovit la ceafa acuzand dureri si stari de voma. Bataia data de mine Anei a fost cele doua palme menite sa o trezeasca in simtiri (felicitari ""ziaristilor"" pentru ""deontologia profesionala""). Eu nu vreau nimic de la ei inca... Imi amintesc umilinta unui politai ce fugea de mine cu masina politiei avand girofarele in functiune (era in misiune, nu? Trebuia sa-si scape pielea) urmarit de pe margine de colegii din alte cinci echipaje. Al doilea agent trebuie sa-si ceara scuze public pentru ca a injosit uniforma de politist cu hartuielile sexuale indelungate la adresa Ana Mariei tot inventand pretexte de ""cafea"", pentru toate abuzurile si ilegalitatile comise culminand cu amenda de un milion trimisa dupa trei luni. Asta e legal?! Refuzul ridicarii amprentelor din masina, desi ii spusesem ca fusese furata. A refuzat oare pentru ca prea ii venisera toate la indemana acum, mai ales ca ""obiectul"" fanteziilor Anei era acolo?, sau e mana in mana cu hotii de masini, iar atunci... Nici proces-verbal, nici constatarea accidentului, nimic din tot ce era legal sa faca nu a facut. In schimb m-a dus la IML pentru probe de sange...
Alt abuz ce pregatea o eventuala spaga grasa, pentru ca chiar superiorul acestui agent ii spusese ca nu are de ce sa-mi retina permisul. Trei zile a stat cu actele mele in buzunar asteptand... E legal?! Nici autorizatie de reparatie a masinii nu a vrut sa-mi dea, conditionand-o cu declaratia mea cum ca eu as fi condus. Asta e deja infractiune! Datele de la IML nu cumva sunt secrete si tampul ala de purtator de cuvant a comis o infractiune dandu-le publicitatii?! Daca la 21 decembrie nu m-am temut de tancuri si gloante, astia cred ca ma tem de niste infractori in uniforma?! Cum de poarta infractorii astia uniforme?! Cum de are atatea libertati politia?! Cum de sunt batuti cetateni in plina strada si nimeni nu pateste nimic?! Chiar asa de deranjante sunt opiniile mele despre un sef de stat ce conduce beat si care nu are alta preocupare decat sa nasca situatii artificiale de criza?! Poate politia Cluj il apara pe dnul Boc pentru investitiile facute in oras cu pretul ruperii spinarii in fata sefului? E simplu sa aduci bani acasa cand te umilesti. Amintiti-va de baronii locali de pe vremea lui Nastase si de drumurile excelente din Moldova. Acum sunt dosare penale pe acolo. E acelasi lucru si se pare ca trebuie sa ne pregatim de o alta interventie la coloana facuta prin Austria. Sistemul sanitar sau invatamantul nu aduc voturi si nu are cine sa se aplece pentru ele. Chiar daca ar face-o cineva pana cand ar plesni coloana, nu are cine si pentru ce sa asculte. Pentru care motiv de doua saptamani nu se intampla nimic pe la politia din Cluj? De ce eventualul dosar penal ba e, dar de fapt nu prea e. Permisul ba e suspendat, ba de fapt nu prea ar fi... Sunt doar doua explicatii logice si nici una nu-i in favoarea lor. Ori se tem de ""nebunul cu termopanele"" si de chitara lui pentru ca nu e cu nimic vinovat ori ""pregatesc""
un dosar beton ca eu sa nu mai pot face nimic. Nu au idee in ce se baga infractorii astia in uniforme
de politisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.