Pictorul bucurestean Bogdan Pietris a incetat din viata ieri la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde fusese internat din cauza unui atac cerebral. Medicii au descoperit ca artistul in varsta de 61 de ani suferea de leptospiroza, o boal
Pictorul bucurestean Bogdan Pietris a incetat din viata ieri la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde fusese internat din cauza unui atac cerebral. Medicii au descoperit ca artistul in varsta de 61 de ani suferea de leptospiroza, o boala infectioasa care se transmite de la animale la om. Bacteria este gazduita in principal de sobolani, soareci si unele animale domestice (caini, porci, vaci). Potrivit asist. univ. dr. Florin Caruntu, seful Sectiei de Boli Infectioase Adulti de la Institutul ""M. Bals"", omul se poate imbolnavi atat prin contactul direct cu animalele sau cu dejectiile acestora, cat si prin intermediul lacurilor, baltilor si solurilor mlastinoase contaminate cu urina provenita de la animalele infectate cu leptospire.
Boala se poate manifesta in forme usoare, care deseori trec neobservate sau sunt confundate cu o simpla raceala, dar si in forme grave, cu complicatii prin localizarea leptospirelor in ficat, rinichi, plamani sau meninge. Pietris s-a aflat in perioada iunie-iulie in Delta Dunarii, fiind posibil ca el sa se fi imbolnavit aici. Leptospiroza se manifesta prin febra, dureri de cap, dureri musculare, icter. Descoperita din timp si tratata cu antibiotice, boala se poate vindeca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.