O femeie de numai 39 de ani s-a internat intr-un spital din Ploiesti cu colica renala si a decedat din cauza unei embolii pulmonare... In noaptea in care ar fi avut nevoie de ajutor, medicul de garda dormea. Rodiana Oancea are 19 ani si este stu

O femeie de numai 39 de ani s-a internat intr-un spital din Ploiesti cu colica renala si a decedat din cauza unei embolii pulmonare... In noaptea in care ar fi avut nevoie de ajutor, medicul de garda dormea.

Rodiana Oancea are 19 ani si este studenta la ASE, in Bucuresti. Mama ei, Camelia Angelescu, a murit la sectia «urologie» a Spitalului Boldescu, din Ploiesti. Rodiana povesteste cum s-a intamplat.
OPERATIA. ""Pe 18 iunie, pentru ca acuza niste dureri renale, mama s-a internat la la sectia «urologie» a Spitalului Boldescu, din Ploiesti. A doua zi, eu si bunica
ne-am dus la ea in vizita. Ne-a spus ca i s-au facut analize si ca are 19.000 leucocite. Despre celelalte rezultate nu stia nimic. Seara, cand a vorbit cu bunica la telefon, i-a spus ca dr. Luchian a anuntat-o ca a doua zi ii va face un test care se numeste sondaj, asta pentru ca ea nu dorea sa se opereze la acel spital. Nu vroia pentru ca bunicul murise tot intr-un spital ploiestean, dupa o operatie... A doua zi, dimineata, mama a anuntat-o pe bunica la telefon ca, impotriva dorintei ei, va fi operata. O ora mai tarziu era la spital. O asistenta mi-a spus ca nu s-a putut efectua sondajul si ca mama a intrat in operatie. Am venit dupa-amiaza, cu bunica. Starea mamei nu parea grava. Ne-a cerut numai sa deschidem fereastra. Nu am banuit nimic, nu am stiut ca are probleme de respiratie, doar mai tarziu, dupa necropsie, am aflat ca a murit din cauza unei embolii pulmonare.""
GARDA DE NOAPTE. ""Cand am plecat, mama ne-a rugat sa venim si seara. La ora 24:00 ne-am strecurat pana la cabinetul asistentului. Marius Niculescu dormea. Bunica avea un buchet de crini pe care i l-a dat asistentei Cristina Bobea impreuna cu 100.000 lei. Aceeasi suma de bani a primit-o si asistentul. Am ajuns la mama. Era intr-o stare deplorabila, cu spume la gura si mana perfuzata umflata. Statea in sezut, cu mana intinsa spre geam, intr-o stare de inconstienta, cu buzele cianotice. Pacientul din celalalt pat ne-a spus ca nu o baga nimeni in seama. Cand a avut o clipa de constienta, mama ne-a spus ca se sufoca si are dureri mari. Bunica a strigat asistenta. Au venit amandoi si au spus ca doar s-a perforat vena. I-au mutat perfuzia in mana cealalta, dar cand am cerut sa-l cheme pe medicul de garda,
dr. Daniel Nitu, am fost alungate din spital. Cum nu puteam pleca fara sa stim ca o lasam pe maini bune, bunica le-a mai dat asistentilor cate 50.000 de lei. Atat avea, saracaa€¦ Apoi, ei ne-au mai lasat sa-i udam buzele cu apa si s-o spalam pe fata. Apoi ne-au dat afara, era ora 2:00, zicand ca ei stiu sa-si faca meseria.""
SOMNUL. Fata izbucneste in plans. ""Dimineata, bunica a mers la spital. A aflat ca mama murise la ora 4:00. Disperata, s-a dus la dr. Luchian. A vrut sa stie cine a fost de garda. Raspunsul a fost socant:
dr. Nitu a spus ca el are, prin regulament, ore de somn pe timpul garzii si ca, daca cineva il cheama, se duce sa vada ce e, daca nu, nu! Doarme in continuare, pana la ora 8:00, cand se termina gardaa€¦ Pentru mama a fost chemat la 4:00, cand a incercat s-o resusciteze. Prea tarziu insaa€¦""

SANCTIUNI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.