Israelul isi continua misiunea de distrugere a tintelor Hezbollah din Liban, iar Armata libaneza convoaca rezervistii pentru a apara sudul tarii. Ieri in jurul pranzului, intr-un raid israelian, 50 de persoane au fost prinse sub daramaturi in zo

Israelul isi continua misiunea de distrugere a tintelor Hezbollah din Liban, iar Armata libaneza convoaca rezervistii pentru a apara sudul tarii.

Ieri in jurul pranzului, intr-un raid israelian, 50 de persoane au fost prinse sub daramaturi in zona satului Houla, de pe teritoriul Libanului. Premierul libanez, Fouad Siniora, anuntase initial ca numarul celor decedati la Houla a fost de 40. El a clasificat chiar atacul ca ""un masacru deliberat"". Ulterior, premierul a revenit asupra declaratiei, precizand ca o singura persoana si-a pierdut viata in bombardament. La Tyr, cel putin cinci civili au fost ucisi ieri, dupa prabusirea a trei cladiri in oras, bombardate anterior de aviatia israeliana.
Israelul si-a anuntat disponibilitatea de a distruge infrastructura civila strategica libaneza, scrie cotidianul israelian Haa€™aretz. Reuters precizeaza ca autoritatile israeliene cred ca vor putea diminua pericolul reprezentat de rachetele Hezbollah, lovind convoaiele cu armament si militand pentru o forta internationala care sa impiedice amplasarea de rachete in sudul Libanului.
Surse politice de la Beirut au declarat aseara, pentru Reuters, ca Armata libaneza a convocat rezervisti, in perspectiva unei operatiuni in sudul tarii. ""Este vorba de o manevra pregatitoare, in perspectiva unei eventuale decizii a Cabinetului de desfasurare a 15.000 de militari in sudul tarii"", a explicat un oficial guvernamental. Rolul acestor rezervisti este de a extinde controlul militar asupra sudului Libanului (aflat acum sub influenta gherilelor Hezbollah), nu de a lupta impotriva fortelor israeliene.
IMAGINEA CONTEAZA. Premierul israelian, Ehud Olmert, s-a intalnit ieri cu 50 de specialisti de relatii publice din cadrul Ministerului de Externe, Ministerului Apararii si ai altor structuri guvernamentale, pentru a le face recomandari cu privire la cooperarea cu jurnalistii straini. Potrivit editiei online a cotidianului israelian Haaretz, Olmert este citat spunand ca ""inamicul nostru este Iranul - tara care foloseste aceasta grupare"". Olmert le-a cerut purtatorilor de cuvant sa nu ezite sa exprime sentimente si emotii pentru a evidentia consecintele atacurilor comise de Hezbollah.

EVREU DE ORIGINE ROMANA UCIS IN ISRAEL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.