Continua seria problemelor de securitate ale retelelor Wi-Fi. Expertii au anuntat descoperirea unei probleme ce le permite hackerilor sa faca orice le trece prin cap cu un laptop dotat cu placa de retea Wi-Fi. Cele mai multe laptopuri comerciali
Continua seria problemelor de securitate ale retelelor Wi-Fi. Expertii au anuntat descoperirea unei probleme ce le permite hackerilor sa faca orice le trece prin cap cu un laptop dotat cu placa de retea Wi-Fi.


Cele mai multe laptopuri comercializate in prezent sunt dotate cu placi de retea Wi-Fi. Pe langa faptul ca le permite utilizatorilor sa se conecteze fara fir la internet, aceasta tehnologie prezinta cateva probleme de securitate.
Potrivit expertilor in securitate David Maynor si Jon Ellch, de la SecureWorks, problema este legata de software-ul care face sa functioneze retelele wireless. Mai exact, driverele cardurilor Wi-Fi. Un atacator care profita de aceasta problema poate ""implanta"" un cod malitios intr-un laptop prin intermediul cardului Wi-Fi. Asta inseamna ca poate capata control total asupra laptopului compromis. De fapt, nu sunt in pericol numai laptopurile, ci si desktopurile conectate la o retea Wi-Fi.
DEMONSTRATIE. Cei doi experti in securitate au facut o demonstratie in acest sens, folosind un MacBook (laptop produs de Apple), in cursul conferintelor Black Hat desfasurate saptamana trecuta la Las Vegas. Desi au demonstrat cum poate fi atacat un sistem Mac, Maynor si Ellch au explicat ca probleme afecteaza la fel de bine computerele care ruleaza sub Windows sau Linux. Pentru a lansa un atac folosindu-se de problema de securitate legata de driverele cardurilor Wi-Fi, un hacker ar trebui sa fie in raza de acoperire a retelei (cateva sute de metri). Acest fapt nu reprezinta un impediment pentru persoanele rau-voitoare, intrucat exista dispozitive care amplifica semnalul, iar raza de acoperire a retelelor wireless creste constant. Maynor si Ellch au explicat ca au facut publica aceasta problema pentru a atrage atentia producatorilor sa testeze mai bine tehnologiile wireless inainte sa le scoata pe piata.
Cei doi nu au furnizat detalii despre echipamentele folosite pentru a compromite laptopul Mac si nici nu au furnizat prea multe detalii despre problema de securitate, pentru a nu da apa la moara atacatorilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.