""Robusta ca o locomotiva germana, puternica si violenta ca bomba de la Los Alamos, mieroasa sau mieunata ca pisicile desenelor animate, frumoasa cat s-a putut, sperioasa si pitigaiata, melancolica sau tandra
ca filmele indiene...""

N-ati ghicit personajul? Asa arata Tamara Buciuceanu in ochii regizorului Horatiu Malaele. Acelasi personaj l-a facut pe criticul Valentin Silvestru sa exclame: ""Descopar in Tamara Buciuceanu un caz rarisim dea€¦ clovn feminin dotat cu o inepuizabila fantezie!""
STRALUCIRE. TVR MEDIA ne ofera Momente de Aur cu Tamara Buciuceanu, acum, la 77 de ani de viata (pe care ii va implini la 10 august) si 54 de ani de cariera daruiti Mariei Sale - PUBLICUL. Lansarea DVD-ului are loc in aceasta seara, incepand cu ora 19:30, la Restaurantul Casa Veche, Strada George Enescu nr. 15-17 (in spatele Magazinului Eva). Marea Doamna a scenei va fi sarbatorita cum se cuvine pentru mostenirea pe care o lasa teatrului romanesc. Realizatorul tv Ioana Bogdan a adunat bucatica cu bucatica fragmente antologice din cariera actritei arhivata in TVR, contribuind astfel la protejarea florilor dintre copitele vitelor. Acest gest este, de fapt, un act de cultura major. ""Doamna Buciuceanu ne demonstreaza ca poate plana cu usurinta unui fluture peste timp si spatiu, peste situatii comice, peste stari sufletesti, peste caractere, schimband mastile a zeci de personaje: de la ingrijitoarea cu halat si basma la vedeta stralucind in paiete si pene colorate, de la ipocrita doamna din elita bucuresteana interbelica la tafnoasa cumparatoare dintr-un magazin de cartier, de la ridicola si pretioasa Chiritoaie la functionara superficiala si capricioasa, de la mahalagioaica de azi la taranca ignoranta si naiva din Evul Mediua€¦ topind totul in creuzetul uriasului sau har, cu inventivitate, cu nerv si o vitalitate rarisima! O comediana cua€¦ lacrima sub geana."" Punct ochit, punct lovit! TVR MEDIA a facut, din averea spirituala a Tamarei un produs care, cu trecerea timpului, va fi din ce in ce mai valoros.

BENEFICIARUL TRAVALIULUI ACTORICESC