Pachetul majoritar de actiuni la compania Rodipet dobandit de Ministerul Finantelor in urma conversiei unor datorii va fi transferat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care urmeaza sa il vanda firmei Magnar Systems Com.

Pachetul majoritar de actiuni la compania Rodipet dobandit de Ministerul Finantelor in urma conversiei unor datorii va fi transferat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care urmeaza sa il vanda firmei Magnar Systems Com.

Ministerul Finantelor Publice a devenit recent actionar majoritar al Rodipet, cu 55,15% din titluri, in urma conversiei in actiuni a unor datorii de 16,37 milioane de lei. ""In conformitate cu prevederile articolelor 6 si 7 din Legea 442/2004 Ministerul Finantelor va transfera prin protocol actiunile pe care le detine la Rodipet AVAS, aceasta din urma in temeiul aceluiasi act normativ, precum si al contractului de privatizare 62/23.12.2003, le va vinde cumparatorului, SC Magnar Systems Com SA"", se arata intr-un comunicat al Rodipet. Datoriile convertite in actiuni sunt cele neachitate pana la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.
POZITIE. Presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a criticat facilitatile fiscale acordate companiei Rodipet la privatizare si a afirmat ca va analiza ""cu lupa"" procedurile de transfer a pachetului de actiuni rezultat in urma conversiei datoriilor. ""Voi analiza foarte serios, chiar cu lupa, un eventual protocol de predare-primire a actiunilor. Legea 442/2004 nu prevede un termen in ceea ce priveste aceste actiuni, iar eu pot sa vreau sa semnez protocolul in anul 2070 toamna"", a declarat Orasanu, citat de Mediafax.
Rodipet a fost privatizata in decembrie 2003, cand firma Magnar System Com din Otopeni a cumparat de la stat intregul pachet de actiuni, printr-o tranzactie de sase milioane euro. ""La data privatizarii, o parte a datoriilor a fost stearsa cu totul de pe fata pamantului si s-a stabilit ca cealalta parte sa fie convertita in actiuni, ceea ce din punctul meu de vedere e un fel de hotie girata de lege"", a apreciat Orasanu. Magnar Systems Com controleaza 23,04% din titluri, Supremo Corporation - 19,1%, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - 2,2%, SC Monalisa Investments - 0,12%, iar Awdi Hassan si Awdi Mehdi, cate 0,12%. Rodipet a afirmat ca operatiunea de conversie a fost una dintre conditiile privatizarii.
SC Magnar Systems Com face parte din grupul de firme Miami Group, care cuprinde, de asemenea, SC Monalisa Investments, Supremo Corporation, Euro Hotels&Suites, CFR Mesagerie, SC Alfa El Romania, SC Chirigiu Mall si Baalbeck Tourism Sarl Liban.

FACILITATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.