In ciuda manifestatiilor pacifiste, cea de-a 61-a aniversare a bombardamentului atomic de la Hiroshima a fost dominata de o dezbatere privind renuntarea totala la armamentul nuclear. Partidul Liberal-Democrat (aflat la putere) sustine ca mentiner
In ciuda manifestatiilor pacifiste, cea de-a 61-a aniversare a bombardamentului atomic de la Hiroshima a fost dominata de o dezbatere privind renuntarea totala la armamentul nuclear.

Partidul Liberal-Democrat (aflat la putere) sustine ca mentinerea unei atitudini pacifiste nu o sa aduca Japoniei nimic bun pe termen lung.
O revizuire a Constitutiei s-ar impune, pentru a permite statului japonez sa se doteze cu o forta armata veritabila, care sa faca fata puterii militare in ascensiune a Chinei si a Coreii de Nord, relateaza AFP. Cu toate acestea, discursul premierului Junichiro Koizumi a fost moderat. El a tinut sa reconfirme cele trei principii dupa care statul japonez s-a ghidat in ultimii zeci de ani si care raman valabile in continuare: Japonia nu trebuie sa produca, sa detina si sa autorizeze prezenta pe teritoriul sau a armelor nucleare. Ceremonia s-a desfasurat aproape de locul unde s-a produs tragedia la 6 august 1945. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.