Trei persoane au murit, iar alte opt au fost ranite in urma vijeliilor si a ploilor de sambata, care au provocat pagube in 70 de localitati din noua judete ale tarii.

MAI a informat ca in ultimele 24 de ore s-au inregistrat fenomene hidrometeorologice periculoase, care au provocat pagube in judetele Botosani, Buzau, Calarasi, Dolj, Galati, Harghita, Neamt, Olt si Suceava. Ploile, vantul puternic si grindina au afectat 48 de gospodarii si anexe si 356 de locuinte. Fenomenele hidrometeorologice au lasat fara curent electric 358 de localitati din tara, din care in Buzau - 209, Vrancea - 58, Arges - 19, Olt - 18, Galati si Giurgiu - 17, fiind avariate 210 retele electrice, 41 de poduri si podete, 15 kilometri de drumuri judetene.
PROGNOZA. In urmatoarele de 24 de ore vremea va fi in general instabila si in usoara racire. Vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice, iar pe arii restranse se vor semnala intensificari de scurta durata ale vantului, mai ales in zonele de deal si de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 24 si 32 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade. Si in Bucuresti in urmatoarele doua zile temperatura va fi in scadere usoara fata de saptamana care s-a incheiat. Maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar minima va fi de 14 ...15 grade.