Dl Tariceanu a fost autorul si totodata victima unui accident de circulatie. Desi a stiut sa cada la timp de pe motocicleta scapata de sub control, a petrecut o noapte la Spitalul Elias. Un diagnostic exact nu a fost posibil fara efectuarea unei rezo
Dl Tariceanu a fost autorul si totodata victima unui accident de circulatie. Desi a stiut sa cada la timp de pe motocicleta scapata de sub control, a petrecut o noapte la Spitalul Elias. Un diagnostic exact nu a fost posibil fara efectuarea unei rezonante magnetice la genunchi. Internat la spitalul vipurilor, primul-ministru a fost nevoit sa apeleze la serviciile unei societati private. Motivul? Aparatul de la Elias este defect! Si daca, Doamne fereste, premierul ar fi suferit un accident cu adevarat grav?
Faptul ca Spitalul Elias nu are un aparat functional pentru rezonanta magnetica este surprinzator. Nu de alta, dar acest spital,
considerat de top, vegheaza la sanatatea elitei noastre politice, a diplomatilor si functionarilor europeni. Doar ministrul Sanatatii nu a fost surprins. Ce vreti, nu-i Dumnezeu ca sa faca minunia€¦
Doua batrane au fost condamnate la inchisoare. Nu au furat si nici n-au omorat pe cineva. Cu aceasta pedeapsa, legala, a fost sanctionata nu o fapta penala, ci saracia. Ca sa nu ajunga la puscarie, batranele ar fi trebuit sa plateasca 6 milioane de lei. Mai putin de doua sute de euro. In Europa asa ceva nu este posibil. Doua coduri ne despart insa de Europa: codul penal si de procedura penala. Codurile lor exprima filosofia drepturilor si libertatilor fundamentale. Ale noastre, filosofia si mentalitatea regimului comunist.
Ca asa stau lucrurile o arata si faptul ca procesele au ajuns sa se judece duminica noaptea. Si se judeca noaptea pentru ca asa vor si pot procurorii. In SUA sau in Europa asa ceva nu este posibil. Acolo procurorii nu pot sa forteze mana judecatorilor si nici sa-i transforme in complici. Nu au mai multa putere decat magistratii sau mai multe instrumente procedurale. Avem o problema de fond pe care o discutam si o tratam ca pe una de management. Stupid. Avem nevoie de noi coduri, care sa exprime aceeasi filosofie si aceleasi valori ca si codurile europene. Altfel, drepturile omului vor ramane o forma fara fond, iar anchetele penale si unele procese vor fi conduse dupa principiul scopul scuza mijloacele.
Cum sa avem incredere in justitie atat timp cat ea pare lipsita de sens? Exista magistrati, exista legi, dar exista justitie?
Claudiu K. (6 ani) si Daniela K. (4 ani) au murit din cauza unui incendiu intr-o garsoniera din Satu Mare. Cum au ajuns cei doi copii la Andreea F.? Este garsoniera un standard potrivit pentru interesul superior al copilului? Incendiul a fost provocat de o lumanarea€¦
Politia italiana a eliberat 100 de copii romani care erau siliti sa fure sau sa cerseasca. Fiecare copil era obligat sa produca cel putin 200 de euro pe zi. Cei care nu reuseau sa indeplineasca norma, erau batuti, ba chiar arsi cu tigara. Unii au fost vanduti de parinti, altii rapiti. Cum a fost posibil ca 100 de copii sa iasa din tara? Cine si cum ancheteaza eventualele rapiri? Cum de un astfel de subiect nu suscita acelasi interes ca si demisia unor sefi de servicii secrete? Ce functionar roman a plecat urgent in Italia ca sa asigure protectia copiilor?
Daca ne-am lua dupa stirile pe care le vedem la tv, am putea crede ca in Romania au loc tot felul de razboaie. Un meci de fotbal este anuntat ca un razboi intre echipe si galerii. Anumite acte politice sunt percepute ca un puci. Neintelegerile dintre politicieni sunt redate precum luptele de la Marasesti. Unii intelectuali traiesc, la tv, voluptatea dispretului si a limbajului dur la adresa unor politicieni. Nici politicienii nu se lasa si dau cand si in cine pot. De ce trebuie sa fim martori de ""front""?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.