In ultimele doua zile, Bucurestiul si mai multe localitati din tara au fost maturate de vijelii puternice, care au daramat copaci, au spulberat acoperisuri si au intrerupt alimentarea cu electricitate. O puternica furtuna s-a abatut ieri dupa-amia
In ultimele doua zile, Bucurestiul si mai multe localitati din tara au fost maturate de vijelii puternice, care au daramat copaci, au spulberat acoperisuri si au intrerupt alimentarea cu electricitate.

O puternica furtuna s-a abatut ieri dupa-amiaza peste Capitala, vantul producand caderea retelelor de telefonie si cablu tv pentru putin timp. In jurul orei 14:30, vijelia a afectat intregul sud al tarii, frontul atmosferic violent indreptandu-se dinspre vest spre est. Copacii daramati in Bucuresti de vantul foarte puternic au avariat cateva masini si stalpi de curent electric in sectoarele 3 si 5, alimentarea cu lumina electrica fiind si ea afectata in unele zone. Bucurestenii aflati pe Strandul Ciurel si cei din Herastrau au fost luati prin surprindere de furtuna iscata din senin si abia au avut timp sa se adaposteasca de crengile rupte din copaci. Vantul puternic a fost insotit de grindina mare pe DN 1, intre localitatile Campina si Ploiesti.
VINERI. Pagube mai importante s-au inregistrat in noaptea de vineri spre sambata in mai multe localitati din tara. In Otopeni, vantul puternic a doborat un panou publicitar in jurul orei 22:00, acesta ingreunand circulatia pe DN 1 in sensul de mers spre Bucuresti. De mare intensitate a fost vijelia de vineri seara din judetul Harghita, unde s-au produs in numai 15 minute pagube serioase: 150 de hectare de padure de rasinoase au fost culcate la pamant, in caderea lor rupand si stalpii de electricitate, ceea ce a facut ca aproximativ 150 de gospodarii din Toplita sa ramana fara curent electric.
SAMBATA. Ieri, doua femei au murit in urma vijeliei care s-a abatut asupra Buzaului. Alte trei persoane - printre care si primarul localitatii buzoiene Costesti, Constantin Moise, au fost ranite dupa ce o tribuna a stadionului din localitate unde se desfasura un meci de fotbal a cazut peste ele din cauza vantului puternic. Si judetul Dambovita a fost lovit de furtuna, in unele localitati intrerupandu-se alimentarea cu energie electrica. Mai multe localitati din Vrancea au fost lasate in bezna de vijelia de ieri. Tot sambata, rafalele de vant au atins la Slatina viteza de 23 de metri pe secunda, cantitatea de apa cazuta avand 47 de litri pe metru patrat. Judetele Botosani, Harghita, Neamt si Suceava au intrat in alerta meteorologica, cod portocaliu, cu precipitatii abundente in cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, conform Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul MMGA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.