Adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor are un inceput de sezon foarte slab. Desi pornea cu pretentii, Standard a fost invinsa in ambele meciuri disputate pana acum in campionatul belgian.

Echipa lui Johan Boskamp a inceput campionatul cu o infrangere, 1-2, in deplasare, la Lokeren. Vineri seara, in etapa a doua, belgienii au pierdut cu acelasi scor, de data aceasta pe teren propriu, in fata lui Charleroi.
SPIONI. In partida urmarita de la fata locului de antrenorul Cosmin Olaroiu si de managerul general Mihai Stoica, oaspetii au deschis scorul inca din primul minut, dar Standard a egalat la fel de repede, prin Geraerts (a€™9). De remarcat ca mijlocasul pare a fi cel mai in forma om din echipa lui Boskamp, el marcand si golul ros-albilor din prima etapa. Charleroi a reusit lovitura de gratie in
minutul 67, prin Thereau, trimitand-o pe Standard pana pe pozitia a 16-a, antepenultima, din clasamentul campionatului belgian. Johan Boskamp a trimis in teren urmatorii jucatori: Renard - Deflandre, Coelho (a€™84 Fellaini), Sarr, Matias - Kovalenko, Dembele (a€™71 Sa Pinto), Defour, Geraerts - Rapaici, Bouchouari (a€™76 Jovanovici). Tehnicianul olandez si-a anuntat prezenta si la partida pe care Steaua a disputat-o aseara in etapa a doua a Ligii 1, cu Universitatea Craiova.
INFORMATII. Pe principalul site al suporterilor gruparii din Ghencea, fcsteaua.ro, a aparut in urma cu putin timp o radiografie a viitoarei adversare, facuta de un cunoscator al fotbalului belgian, fan al rivalei Anderlecht. In replica, un suporter stelist a incercat si el o caracterizare cat mai lucida a lotului lui Cosmin Olaroiu. Vi le prezentam pe amandoua.
Standard, vazuta de fanul lui Anderlecht
PORTARI. ""Cel mai slab compartiment. Fostul portar, Vedran Runje, a plecat si va lasa un semn de intrebare. Renard, rezerva anul trecut, e mult mai slab decat Runje, iar celalalt portar din lot, Jeremy de Vriendt, are doar 20 de ani.""
APARARE. ""Daca sunt pusi sub presiune, acesti aparatori pot face greseli. Un fotbal tehnic, cu pase scurte si rapide poate anihila Standardul. Cel mai bun jucator defensiv e internationalul american Onyewu, care se afla in refacere dupa o accidentare, in timp ce veteranul Deflandre este descris drept ""unul din cei mai buni aparatori belgieni... acum trei ani.""

PERICOLUL NUMARUL 1. Karel Geraerts este jucatorul care a marcat cele doua goluri pentru Standard in acest sezon