COPII. Centrul National de Sanatate Mintala si UNICEF au inceput sa lucreze la o strategie nationala de dezvoltare a serviciilor de sanatate mintala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 7 ani. Potrivit OMS, unu din cinci copii are o problema d
COPII. Centrul National de Sanatate Mintala si UNICEF au inceput sa lucreze la o strategie nationala de dezvoltare a serviciilor de sanatate mintala pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 7 ani. Potrivit OMS, unu din cinci copii are o problema de sanatate mintala. Proiectul vizeaza elaborarea unui ghid pentru profesionistii din domeniu, realizarea unei brosuri informative pentru parintii copiilor cu probleme de sanatate mintala, formarea a 54 de profesionisti (psihologi educationali, educatori, psihiatri, psihologi clinicieni, asistenti sociali, medici de familie si medici pediatri) din Bucuresti, Oradea si Timisoara.


DIABET. In lume exista 270 de milioane de bolnavi de diabet si 300 de milioane de persoane care au prediabet. In Romania, peste 10% dintre romani au prediabet, a declarat dr Maria Mota, seful Clinicii de Diabet de la Spitalul de Urgenta din Craiova. In tara noastra, la un pacient diagnosticat cu diabet exista inca unul care are diabet fara sa stie, iar 80%-90% dintre pacientii care sufera de diabet au fost sau sunt obezi.


MENOPAUZA. Femeile care fumeaza sunt predispuse riscului de a ajunge mai devreme la menopauza, avertizeaza un studiu efectuat la Universitatea din Oslo. Fumatoarele sunt de asemenea predispuse la osteoporoza, afectiuni cardiovasculare. Daca femeile se lasa de fumat inainte de 35 de ani, riscurile instalarii precoce a menopauzei scad considerabil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.