Valencia gazduieste o noua editie a ""Campus Party"", cea mai cunoscuta ""retea ad-hoc"". Solutii Linux, securitatea retelelor, jocuri video, acestea sunt cateva teme ale intalnirii de vara a internautilor. Faimoasa ""intalnire LAN"" a internautil
Valencia gazduieste o noua editie a ""Campus Party"", cea mai cunoscuta ""retea ad-hoc"". Solutii Linux, securitatea retelelor, jocuri video, acestea sunt cateva teme ale intalnirii de vara a internautilor.

Faimoasa ""intalnire LAN"" a internautilor de la Valencia a ajuns la a zecea editie. Campus Party a debutat in 1997, pe vremea cand internetul parea o ""inventie elitista"". A crescut cu fiecare an, pe masura ce internetul s-a transformat intr-o valvataie care a schimbat lumea. Editia 2006 gazduieste 5.000 de participanti (15% femei), a caror retea va asigura o viteza a internetului de 3,6 Gbs (http://web6.campus-party.org)
DEZBATERI. ""Campus Party"" 2006 a fost inaugurata de fizicianul britanic Stephen Hawking, prezent in mijlocul participantilor prin intermediul unei legaturi video. De altfel, sectiunea de astronomie este una dintre partile importante ale evenimentului. De asemenea, nu vor lipsi dezbaterile despre software (in special open-source ), jocuri (pe PC si console) si robotica.
Mese rotunde, aplicatii live, dezbateri despre securitatea retelelor, ""viitorul este Linux"", toate acestea vor ocupa programul de sase zile al intalnirii pasionatilor de computere. La conferinte vor participa si profesori universitari, reprezentanti ai unor companii care vor vorbi si despre utilizarea softurilor open-source atat in cadrul companiilor private cat si in institutii publice.
ROBOTI. Nu se putea ca din program sa lipseasca robotii, peste 170 de modele fiind prezente la Valencia International Trade Fair. Pentru prezentarile si discutiile pe aceasta tema, la Valencia a venit David Calkins, presedintele Robotics Society of America si fondator al ROBOlympic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.