Coloana vertebrala a primit un spor de solicitare si uzura atunci cand omul si-a castigat pozitia bipeda, caci coloana suporta greutatea trunchiului, a mainilor, a capului. Cele mai chinuite zone ale coloanei vertebrale sunt zona lombara sau salele
Coloana vertebrala a primit un spor de solicitare si uzura atunci cand omul
si-a castigat pozitia bipeda, caci coloana suporta greutatea trunchiului, a mainilor, a capului. Cele mai chinuite zone ale coloanei vertebrale sunt zona lombara sau salele si zona cervicala. Continuam sfaturile simple dar atat de importante privind protejarea coloanei vertebrale.
Conferentiar doctor Daniel Adam, seful Clinicii de Neurochirurgie, de la Spitalul Clinic de Urgenta ""Sf. Pantelimon"", precizeaza ca este bine ca atunci cand omul sta pe scaun sa-si ridice din cand in cand cate un picior pe un taburet, pe un scaunel mic. Astfel se mai descarca de presiuni si solicitari zona lombara a coloanei. De astfel, inclusiv oamenii care au un serviciu ce presupune statul indelung in picioare trebuie sa foloseasca si ei un scaunel pe care sa ridice alternativ cate un picior pentru a indulci eforturile suportate de coloana.
Revenind la pozitia de stat pe scaun este de luat in seama ca omul nu trebuie sa faca rasuciri bruste de mijloc, de exemplu pentru a raspunde la un telefon amplasat in lateral si putin in spate, caci aceste rotiri solicita mult discurile si vertebrele. Dupa cum si in mers trebuie sa ne gandim la coloana vertebrala. Mersul in dorul lelii cu pasi tarsaiti chinuie coloana vertebrala. Dupa cum si mersul leganat ca de marinar sau ca de rata solicita coloana vertebrala in zona lombara acolo unde este cel mai vulnerabila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.