Statiunea Ocnele Mari, sora mai mica si mai saracacioasa a Govorei, a stat tot timpul in umbra acesteia din urma, fiind si pe post de ""vaca de muls"". Inainte de Revolutie, toti banii care se castigau de la Ocnele Mari erau dirijati catre Govor

Statiunea Ocnele Mari, sora mai mica si mai saracacioasa a Govorei, a stat tot timpul in umbra acesteia din urma, fiind si pe post de ""vaca de muls"".

Inainte de Revolutie, toti banii care se castigau de la Ocnele Mari erau dirijati catre Govora, iar inapoi nu mai venea nimic. Tot la Govora ajungea si sarea ca si namolul sapropelic de la Ocne, folosit pentru tratamente. Ocnele Mari aveau totusi un avantaj. Desi era considerata ""statiunea saracilor"", aici veneau multi turisti, pentru ca era mai multa liniste decat la Govora. Statiunea a apartinut pana in 1989 de ""Balneara"" Govora. Dupa epoca Ceasescu, doar trei ani i-a mers bine. Apoi si-a pierdut atestatul de statiune. Pana in 1992, aici veneau chiar si pana la 10.000 de turisti pe saptamana, sa-si trateze reumatismele, bolile genitale, prin bai reci si calde. Acum vin de 10 ori mai putini.

LEAC. Apa sarata, dusmanul reumatismului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.