Costul estimat pentru astuparea breselor, refacerea lucrarilor din infrastructura de imbunatatiri funciare si a digurilor gestionate de Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) distruse de revarsarea Dunarii este de 367,7 milioane lei noi (peste 102 milioane de euro), a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Anul acesta, Administratia Nationala Apele Romane a primit pentru combaterea efectelor inundatiilor 75,170 milioane lei noi, bani din care vor fi elaborate studiile privind amenajarea bazinelor hidrografice afectate de inundatii din Banat si Dunare, si vor fi executate 73 de lucrari cu rol de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii.
ANAR a primit anul trecut 129,669 milioane de lei noi pentru combaterea efectelor inundatiilor. Cea mai mare parte a banilor - 124,349 milioane de lei - au fost folositi pentru realizarea unui numar de 113 lucrari cu rol de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatilor, restul fiind investiti in materiale de interventie necesare pentru prevenirea calamitatilor. (Florina Zainescu)