Proiectul legii securitatii nationale, propus de Guvern, prevede ca presedintele si premierul exercita organizarea, coordonarea si planificarea strategica in domeniul securitatii nationale si ca SPP va deveni directie la MAI, STS la Ministerul Comuni
Proiectul legii securitatii nationale, propus de Guvern, prevede ca presedintele si premierul exercita organizarea, coordonarea si planificarea strategica in domeniul securitatii nationale si ca SPP va deveni directie la MAI, STS la Ministerul Comunicatiilor, iar CNI va fi controlata de o comisie parlamentara.
Potrivit ministrului democrat Radu Berceanu, schimbarea legii sigurantei nationale nu era necesara. El a sustinut ca ""Guvernul tine de foarta multa vreme"" aceste proiecte, dar ca intarzierea nu s-a datorat ministrilor PD, ""care au trimis mai multe sau mai putine recomandari de modificare a lor"".
La randul sau, vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur, a anuntat ieri ca reforma serviciilor de informatii va fi facuta dupa doua principii: reducerea numarului acestora pentru a nu-si suprapune actiunile si garantarea libertatilor cetatenilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.