Incarcerat la 12 aprilie anul trecut la Penitenciarul Rahova, sirianul Omar Hayssam a fost ""cazat"" la camera 606. Timp de un an, coleg de celula si confident i-a fost un condamnat pentru trafic de persoane. Valentin Sarbu a vorbit cu reporterii Ant

Incarcerat la 12 aprilie anul trecut la Penitenciarul Rahova, sirianul Omar Hayssam a fost ""cazat"" la camera 606. Timp de un an, coleg de celula si confident i-a fost un condamnat pentru trafic de persoane. Valentin Sarbu a vorbit cu reporterii Antenei 3 si spune ca sirianul nu se prefacea, chiar era grav bolnav, iar semnele cancerului au fost vizibile inca de la venirea in puscarie. Sarbu spune ca, in timp, boala lui Hayssam s-a agravat, asa ca, la doar cateva zile dupa Anul Nou, a batut cu putere in usa si a chemat medicul. Mai mult, el nici o clipa nu ar fi lasat sa se inteleaga ca ar vrea sa fuga din tara. Era obsedat de un singur lucru, spune fostul sau ""vecin"": sa demonstreze ca nu are nici o legatura cu rapirea lui Marie-Jeanne Ion, a lui Ovidiu Ohanesian si a lui Sorin Miscoci.
In penitenciar insa, respectul e greu de obtinut printre detinuti. In ajutorul lui Omar au fost fotografiile cu fostii lui prieteni sus-pusi, pe care le mai scotea din cand in cand, povesteste Valentin Sarbu.
Cat a stat inchis, vizitatorii nu prea s-au inghesuit la usa lui Omar. In perioada detentiei, sirianul vorbea mult de copiii lui. Detinutul a spus ca o data a riscat si i-a facut rost lui Omar chiar si de un telefon mobil, sa ia legatura cu familia sa.
PLANGERE. Justitia trebuie sa decida acum asupra celor care se fac vinovati de eliberarea sirianului. Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis Parchetului Curtii de Apel Bucuresti plangerea in care medicul Constantin Tanasescu, de la Penitenciarul Rahova, este acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual. Adeverinta eliberata in aprilie de medic a contribuit la decizia instantei de a-l elibera pe Omar Hayssam. Directorul ANP, Alexandru Serban, declara luni ca diagnosticul trecut de Tanasescu a fost pus contrar faptului ca biletele de iesire de la Institutul Oncologic nu spuneau nimic despre existenta metastazei. (Lucian Florea)

ANCHETA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.