Prima etapa debuteaza azi cu meciul UTA - Farul, de la ora 18:00, urmat de jocul dintre Ceahlaul Piatra-Neamt, revenita pe prima scena dupa doi ani, si Gloria Bistrita, ora 20:00. Noul sezon competitional incepe in haine noi: a disparut Divizi

Prima etapa debuteaza azi cu meciul UTA - Farul, de la ora 18:00, urmat de jocul dintre Ceahlaul Piatra-Neamt, revenita pe prima scena dupa doi ani, si Gloria Bistrita, ora 20:00.

Noul sezon competitional incepe in haine noi: a disparut Divizia A, a aparut Liga 1. O alta noutate o reprezinta numarul de echipe, care a crescut de la 16 la 18.
REVENIRI. Doua echipe de mare traditie in fotbalul romanesc au revenit in primul esalon. Este vorba despre Universitatea Craiova si UTA. Prima - dupa doar un singur an de exil la ""matineu"", in timp ce aradenii au trecut de la agonie la extaz. Retrogradata in Divizia C, ""Batrana Doamna"" a facut saltul in Liga 1 dupa ce a cumparat locul promovatei Liberty Oradea. Ambele grupari au un trecut glorios, campioane ale tarii in mai multe randuri si prezente constante si cu rezultate remarcabile in cupele europene. Practic, ""Stiinta"" si UTA, la care mai adaugam si pe Petrolul Ploiesti, sunt singurele care au deranjat hegemonia Bucurestiului.
DEBUT. Singurul debut pe prima scena este cel al Unirii Urziceni, promovata in urma barajului, la care au mai participat FC Oradea si Forex Brasov. Micuta grupare ialomiteana, sustinuta din umbra de fostul director general al lui Dinamo, Gigi Netoiu, a re-prezentat marea surpriza a sezonului trecut. Urziceniul se adauga pe harta primei divizii unor alte prezente exotice, cum au fost in timp FC Olt sau Flacara Moreni. La finele acestui sezon, prima clasata va evolua direct in grupele Ligii Campionilor, a doua in turul trei preliminar, in Cupa UEFA vom avea trei reprezentante, in timp ce ultimele patru vor retrograda in Liga 2.

UTA SI CEAHLAUL DESCHID BALUL


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.