In a€™92, Uriah Heep a cantat prima data la noi (Arenele Romane), in cadrul Skip Rock. In 2002, britanicii au fost invitati la Iris - 25 de ani, aniversarea de la Aeroportul Baneasa, cu 12.000 de martori. Luna viitoare, la 26 august,
In a€™92, Uriah Heep a cantat prima data la noi (Arenele Romane), in cadrul Skip Rock. In 2002, britanicii au fost invitati la Iris - 25 de ani, aniversarea de la Aeroportul Baneasa, cu 12.000 de martori.


Luna viitoare, la 26 august, Uriah Heep canta pentru a treia oara in Romania, de data asta la Arad. Dupa spectacolul de pe ""coasta de vest"", este posibil ca legendarul grup britanic sa mai sustina inca un concert in Romania, la Bucuresti, probabil la Arenele Romane, tratativele in acest sens fiind in derulare. La aceasta ora, Uriah Heep este in turneu prin Europa, figurand pe afisul unor festivaluri de gen: Rockperry - Finlanda, Rock of Ages - Germania, Nidrum Roots - Belgia, Gitarija Rock - Serbia etc.
AMERICA DE SUD. Dupa Romania, Uriah Heep mai are cateva concerte in Europa, iar in septembrie va avea un turneu in America de Sud (Peru, Bolivia, Brazilia). Dupa care, din 24 noiembrie pana la 14 decembrie a.c., va sustine un turneu acustic, in teatre si sali de sport din Germania si Elvetia. Unul dintre cele mai longevive grupuri din Marea Britanie, Uriah Heep functioneaza din 1969 pana in prezent, cu o singura sincopa: din 1981 pana in 1982 a fost considerat desfiintat. De 20 de ani, formatia are aceeasi componenta: Bernie Shaw - solist vocal, Mick Box - chitara solo, voce, Lee Kerslake - tobe, voce, Trevor Bolder - chitara bas, voce, Phil Lanzon - claviaturi, voce. Este o trupa activa, fiind solicitata an de an in diferite spectacole si festivaluri, ""Easy Livina€™"", ""July Morning"", ""Look at Yourself"", ""Gipsy Queen"" fiind si astazi marile hituri ale formatiei, apreciate atat de nostalgici, cat si de spectatorii mai tineri. Uriah Heep inregistreaza ocazional discuri de studio (ultimul e ""Sonic Origami"" 1998) si frecvent albume live, cel mai recent fiind ""Between Two Worlds"" (2005).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.