Din luna septembrie cei care doresc sa faca afaceri in ecoturism se pot scoli cu ajutorul administratiei Parcului National Cozia.
Si nu este singurul plan
al celor care administreaza acest parc.

Parcul National Cozia (PNC) este prins in aceasta perioada intr-un program de promovare a zonei si ecoturismului, program in cadrul caruia colaboreaza mai multe institutii valcene. Datorita potentialului turistic, administratia PNC impreuna cu partenerii de proiect vor da o noua fata parcului, considerat o bogatie de valori nationale si culturale din Romania. Un prim pas va fi facut prin igienizarea traseelor Gura Lotrului-Varful Cozia, Brezoi-Varful Naratu, Brezoi-Doabra-Calinesti, drumuri ce vor deveni ""poteci ale florilor din paradis"". Pe langa faptul ca rezervatia cuprinde flora unica in tara, in ea se vor mai planta si alte flori alese, precum Trandafirul Coziei, Floarea-de-colt sau Dediteii Doabrei.
CENTRU POPULAR. Cei care ingrijesc parcul intentioneaza sa infiinteze si un centru de vanzare a produselor confectionate de mesterii populari. Si asta nu e tot: ""Din septembrie, tot in cadrul acestui proiect, timp de trei luni vor avea loc cursuri de instruire a celor care doresc sa initieze o afacere in domeniul serviciilor de ecoturism. Se vor organiza caravane de fotografii, cu imagini din aria naturala protejata. Se vor distribui pe piata turistica unele materiale publicitare despre valorile acestui parc si se vor amplasa pe teren panouri informative pentru turisti si vizitatori"", spune Pavel Prundurel, directorul PNC.

RENUME. Rezervatia cuprinde flora unica in tara