Calimanesti - Caciulata se modernizeaza. Din 2008 sunt asteptati sa soseasca anual, in aceasta statiune valceana, aproximativ 30 de mii de turisti (2.000 - zilnic). Sunt estimarile primarului orasului Calimanesti, Ilie Amuzan.

Complexul Expozitional din Calimanesti, pentru sud-estul Olteniei - una din investitiile majore - se va construi in sudul orasului Calimanesti (zona Seaca) pe o suprafata de aproape 70.000 de metri patrati. Este conceput pe varianta complexului expozitional Romexpo din Bucuresti. ""Chiar vom avea o colaborare cu ei pe perioada expozitiilor, in primul an, cel putin, de la deschidere. Lucrarile incep in noiembrie si avem la dispozitie 20 de luni pentru a finaliza proiectul care are o valoare de 8,4 milioane de euro. Vor veni aici in jur de 30 de mii de turisti, din 2008, iar zilnic, 2.000 de persoane"", spune primarul Calimanestiului, Ilie Amuzan. In cadrul intregului complex isi vor gasi loc de munca aproape 200 de oameni, dintre care 80% cu studii superioare.
DISCUTII CU PATZAICHIN. Pentru zona de agrement din Calimanesti, Amuzan a discutat cu Ivan Patzaichin, multiplul campion olimpic la kaiac-canoe, despre amenajarea unui debarcader. ""Vrem sa aducem aici din nou antrenamentele olimpicilor de la kaiac-canoe, care pana in anul 1978 s-au desfasurat la Calimanesti."" Zona de agrement va mai cuprinde terenuri de tenis, parcari si pista pentru rolleri.
PROIECTUL-FORTE. Totusi, atractia maxima a statiunii se pare ca va fi partia de ski din Calimanesti, realizata in colaborare cu austriecii, care va functiona pe locul unde, iarna, copiii din oras si din localitatile invecinate vin la sanius. Aceasta zona a fost ochita, intamplator, de niste specialisti austrieci care venisera in statiunea valceana pentru cu totul alte proiecte. Au vazut in dealurile aflate chiar la marginea soselei un potential foarte mare, asa ca s-au apucat de treaba imediat. Primaria Calimanesti a fost de acord cu acest proiect si, mai mult, n-a scos din buzunar decat 5.000 euro, bani pe care reprezentantii primariei i-au folosit pentru studiile de fezabilitate, dar pe care ii vor primi inapoi de la austrieci, in momentul in care se incepe executia.

AMBITII. Ilie Amuzan are planuri mari pentru Calimanesti