Sorin Oprescu a fost ales ieri seara presedinte al PSD Bucuresti, iar Marian Vanghelie a fost desemnat presedinte executiv al organizatiei, de catre participantii la Conferinta extraordinara a filialei.

Oprescu a fost ales cu 950 de voturi ""pentru"" si 11 ""impotriva"", in timp ce Marian Vanghelie a primit 954 de voturi ""pentru"" si sapte ""impotriva"". Cei doi au fost singurii candidati pentru functiile de conducere ale filialei. Imediat dupa anuntarea rezultatelor votului, Marian Vanghelie le-a promis pesedistilor bucuresteni ca o sa fie ""al dracua€™"".
REVOLUTIA LUI VANGHELIE. Inainte de alegeri, Vanghelie a tinut un discurs in care a anuntat ca daca va fi ales va face ""revolutie"" in organizatie. ""Daca avem javre printre noi, care alearga de la dreapta la stanga si invers, pe acesti oameni ii dam afara"", a explicat Vanghelie. Noul presedinte al PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, si-a criticat si el colegii, mai exact pe unii lideri din teritoriu ai partidului despre care a spus ca se cred ""guru"" si ""il tin captiv"" pe presedintele Geoana. La alegeri a participat si liderul PSD Mircea Geoana, care a anuntat ca urmeaza sa plece in SUA unde va participa la receptia oferita de presedintele Basescu la Washington. ""Nu pot sa il las pe presedinte sa prezinte liderilor de la Casa Alba doar varianta dansului despre cum se face politica in Romania. Voi spune tuturor punctul de vedere al PSD, despre felul cum presedintele trage intr-o parte si primul ministru in alta"", a afirmat Geoana.