O companie israeliana isi avertizeaza cetatenii cu SMS-uri atunci cand urmeaza un atac cu rachete din partea miscarii Hezbollah. In mijlocul bombardamentelor, cercetatorii din Israel isi continua activitatea in laboratoarele aflate la cativa metri sub pamant.

Conflictul dintre Israel si miscarea Hezbolah din Liban pare departe de a se incheia. Rachetele strabat granita dintre cele doua tari, in ambele sensuri, provocand victime si pagube materiale. In incercarea de a limita numarul victimelor in randul cetatenilor sai, o companie din Israel a lansat un serviciu de mesaje text care anunta un atac cu rachete de peste granita. Compania Cellact furnizeaza comunitatilor din apropierea granitei cu Liban alerte pe baza de SMS, un serviciu pentru care cei care se vor abona trebuie sa plateasca 4 centi pe mesaj. Oferta Cellact include mai multe kibbutzuri (un fel de gospodarie colectiva agrara in Israel) si comunitati moshav.
""Acest sistem de alerta furnizeaza informatii pretioase pentru comunitatile din nordul tarii"", spune Gal Biran, director de marketing al Cellact, citat de publicatia israeliana Globes. Utilizatorii pot folosi serviciul si atunci cand se adapostesc in buncare. Le furnizam si alt gen de informatii pe care altfel nu le-ar putea primi atunci cand stau in adaposturi"", mai spune Biran.
COMUNITATEA HIGH-TECH. In ciuda bombardamentelor, activitatea centrelor IT din Haifa (un mic Silicon valley din regiune) nu s-a oprit. In regiune exista centre de cercetare ale unor giganti precum Intel, HP, Microsoft sau Philips. Potrivit unui comunicat din partea Intel (sunt 2.400 de angajati in birourile de la Haifa), cercetatorii sai isi continua activitatea in timpul raidurilor cu rachete. In laboratoarele pregatite din timp sub pamant exista conexiune wireless de Internet, iar laptopurile nu lipsesc din dotare.