IN SPITAL, un internat dintr-o mahala spune cu admiratie: Aici e curat ca la restaurant! ARTISTUL mustacios ca o morsa. Singurul lucru care i-a reusit in viata, mustata. L-am surprins in trei anturaje diferite povestindu-si-o: cand s-a decis s-o las
IN SPITAL, un internat dintr-o mahala spune cu admiratie: Aici e curat ca la restaurant!
ARTISTUL mustacios ca o morsa. Singurul lucru care i-a reusit in viata, mustata. L-am surprins in trei anturaje diferite povestindu-si-o: cand s-a decis s-o lase sa creasca, de cate ori i-a schimbat forma, ce impresie face la femei, cu care din marii mustaciosi ai lumii e compatibil la dimensiunia€¦
MINCIUNA rotunda e o chestiune de inteligenta si de aplomb. Prostii mint speriati de curajul ce a dat peste ei, de grija ca n-au darul mintitului si de gandul ca vor regreta ce fac.
UN PRANZ cu prietenii intr-o casa plina cu pisici. Unul din invitati se uita ca hipnotizat in sosul din farfurie si spune: De asta imi plac mie melcii, ca n-au par.
EROII NOSTRI: Stefan cel Mare, care a ridicat patruzeci si sapte de biserici, dar nici o scoala. Observ acest lucru intr-o emisiune tv si ma trezesc cu scrisori pline de injuraturi. Cea mai abjecta e epistola unui profesor pensionar care-mi cere sa ma duc la Sorbona, daca aici nu-mi place. Doamne, si ce m-as mai fi dus, numai sa n-am profesori care sa-mi ceara sa fiu mandru cu bisericile lui Stefan cel Mare!
E CIUDAT cum nu s-a gandit nimeni sa tipareasca, pentru cele mai vizitate orase din Europa, harti cu toate magazinele de incaltaminte si haine pentru femei. La Paris, doamnele dintr-un grup de turisti romani fac troc de informatii: cutare magazin de pantofi se gaseste in spatele Operei Garnier, cutare magazin de rochii e vizavi de Biblioteca Nationala, cel mai bun magazin de parfumuri e pe Rue de Rivoli. Dar unde pe Rue de Rivoli? Pai, aproape de Louvrea€¦
CUM SA SPUI ca un om a implinit frumoasa varsta de optzeci de ani, cand numai frumoasa nu e? Mai potrivit ar fi sa zicem ca a implinit oribila varsta de optzeci, nouazeci, o suta de ani.
FOARTE MULTE frantuzoaice, ajunse la sfarsitul varstei a doua, sunt uscate, osoase, se abstractizeaza. R. le numeste femei crocante. Despre aceleasi doamne, care-si fac operatii estetice, R. spune ca devin partial tinere. O doamna careia operatia la sani i-a reusit numai pe jumatate are un san de treizeci de ani si altul de saizeci.
EXISTA si pesti mici care mor de batranete? Iata o intrebare care deschide o lume plina de alte intrebari: cum e batranetea la pesti? ce fac ei cand nu mai au chef de viata? cum e singuratatea pestelui in etate?
UN TATA ii cere fiului sa poarte sapca mult coborata pe ochi, ca sa invete sa mearga cu privirea ridicata inainte, nu cu ea in pamant. Suntem un popor care priveste in pamant fiindca n-am avut destule sepci de-a lungul istoriei, spune el, iar caciulaa€¦


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.