S-a terminat cu cautarile ridicole ale lui Omar Hayssam prin gari si trenuri. Pentru prima data institutiile statului au confirmat ieri ca, in proporie de 100%, sirianul nu se mai afla in Romania.

Pe baza acestei informatii, Parchetul General a cerut Curtii de Apel Bucuresti urmarirea internationala a fugarului. Solicitarea va primi astazi o solutie.
TARDIV. Este evident ca aceasta recunoastere oficiala presupune ca autoritatile stiu deja macar cand si cum a tulit-o sirianul peste granita. Aceste circumstante raman insa pentru opinia publica tot sub o perdea groasa de fum. Ipoteza legata de nava ""Mahmoud 4"" nu a fost definitiv inchisa, dar potrivit ministrului de Interne, Vasile Blaga, ea ramane o poveste putin credibila. O alta varianta de lucru este cea referitoare la fuga lui Omar cu o masina a corpului diplomatic. In paralel, Politia a continuat ieri si audierea membrilor familiei Omar. Sotia sirianului, Adela, si cumnata lui, Carmen, au fost intrebate cu privire la disparitia sirianului.
Tot ieri, Parchetul Instantei Supreme a ramas oficial fara procuror general, dupa ce Traian Basescu a semnat decretul privind eliberarea lui Ilie Botos din functie.