Reprezentantii RAFO Onesti si ai firmei Calder-A International, care ar urma sa devina proprietara rafinariei, il acuza pe presedintele AVAS, Razvan Orasanu, ca ""sustine o pozitie dominata de influente politice si de interesele unor concurenti de pe piata petrolului"", potrivit unui comunicat semnat de managerul general RAFO, Marin Anton, si de avocatul firmei Calder, Dragos Vilau.
Luni, Orasanu a declarat ca nu poate aproba preluarea majoritatii actiunilor RAFO de catre Calder-A, respectiv a obligatiei RAFO de a plati datoriile catre stat, daca nu primeste documente din care sa reiasa bonitatea financiara a Calder-A. Reprezentantii RAFO sustin ca documentele ar fi fost prezentate.
Comunicatul RAFO vine si dupa ce presedintele AVAS a admis ca ultimele declaratii ale consilierului prezidential Theodor Stolojan pe tema RAFO ""pot constitui elemente de presiune"". Pe baza rezultatelor bune ale rafinariei din ultima vreme, Stolojan sustine conducerea actuala a RAFO, apropiata firmei Calder-A.