Piata romaneasca este invadata de tigari aduse clandestin din Ucraina si Moldova. Desi Garda Financiara face controale si da amenzi, contrabandistii isi continua netulburati activitatea. Papornite mari din rafie pline cu cartuse de tigari moldove

Piata romaneasca este invadata de tigari aduse clandestin din Ucraina si Moldova. Desi Garda Financiara face controale si da amenzi, contrabandistii isi continua netulburati activitatea.

Papornite mari din rafie pline cu cartuse de tigari moldovenesti, cutii de carton cu pachete de Pall Mall, Winston sau Kent, tigari ""no name"" sau Marlboro pe a caror tipla scrie maruntel ""duty-free"". Circa 7.000 de pachete de tigari netimbrate au fost confiscate ieri de comisarii Garzii Financiare Bucuresti in urma unui control inopinat in patru dintre pietele Capitalei: Crangasi, Gorjului, Big Berceni si Norilor.
ABUNDENTA. ""La Big a fost, de fapt, repetarea actiunii de acum trei zile. Atunci am confiscat circa 1.000 de pachete si am dat doua amenzi, dar nu s-au potolit. Astazi am confiscat cam tot atatea tigari"", ne-a declarat comisarul-sef adjunct Viorel Florea.
Piata neagra este infloritoare. Pachetul de Saint George, Pall Mall sau Winston adus clandestin din Republica Moldova si Ucraina este cu 5.000 de lei mai ieftin decat acelasi produs accizat si vandut legal. Si fumatorii il aleg mai ieftin. In plus, tarabagii au marfa si pentru amatorii de tutun fin. ""Am confiscat si tigari ce nu se produc si nu se importa oficial in Romania, cum sunt Rothmans International si Dunhil International"", ne-a spus Florea. 6 lei noi pachetul. Si Marlboro din duty-free, mai bun decat cel comercializat legal in Romania, ne-a spus Florea. Care este cu 5.000 de lei peste pretul pietei.

CAPTURA. 7.000 de pachete de tigari confiscate intr-o singura zi


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.