O noua imagine pentru Castelul Bran O proiectie fascinanta de lumini in regia artistului englez Gerry Hofstetter a luat ochii vizitatorilor si locuitorilor din zona Castelului Bran. Aflat pentru prima data in Romania, Gerry Hofstetter este artistu

O noua imagine pentru Castelul Bran

O proiectie fascinanta de lumini in regia artistului englez Gerry Hofstetter a luat ochii vizitatorilor si locuitorilor din zona Castelului Bran. Aflat pentru prima data in Romania, Gerry Hofstetter este artistul care va compune vizual texturi si simboluri pentru a crea aceasta forma de arta inovatoare. (R.T., L.M.)

A nins in Muntii Maramuresului

Iarna a revenit in Muntii Maramuresului, unde stratul de zapada a atins zece centimetri. La altitudini de peste 1.800 de metri a nins abundent din cauza schimbarii bruste a vremii, iar temperaturile exterioare au oscilat ieri intre 0 si 6 grade Celsius.

Bucuresti - Incendiu in Complexul Tei
Zece autospeciale ale pompierilor bucuresteni au intervenit ieri dimineata in Complexul sportiv Tei, unde un incendiu puternic i-a speriat pe cei aflati in zona. De fapt, flacarile au afectat doar acoperisul unei cladiri unde functiona un restaurant si cateva birouri ale angajatilor complexului. Pagubele nu au fost inca estimate, dar, potrivit pompierilor, focul a distrus aproximativ 400 de metri patrati de acoperis. Primele indicii arata ca incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit. (L. F.)

Evaluare - Rezultate slabe la 21 de Parchete
Parchetul instantei supreme a catalogat ca nesatisfacatoare activitatea pe primul trimestru la Parchetele de pe langa Curtile de Apel Iasi, Constanta, Timisoara, Targu-Mures. In aceeasi situatie se afla si cele de pe langa tribunalele Bucuresti, Tulcea, Suceava, Bistrita-Nasaud, Cluj, Hunedoara, Dolj, Olt, Arges, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Dambovita, Valcea si cele de pe langa judecatoriile Sectorului 4, Pucioasa, Satu-Mare. Conducerea Ministerului Public va propune CSM evaluarea activitatii manageriale ale conducatorilor acestor unitati.

Mai putini bani - Au si bulgarii fregatele lor
Parlamentul bulgar a aprobat in 2005 achizitionarea fregatei belgiene Vanderlaan, intr-un contract in valoare de 23 de milioane de euro. Nava a fost data in folosinta cu 20 de ani in urma, iar costurile de modernizare sunt estimate la circa 35 de milioane de euro, fiind suportate partial de Bulgaria. Romania a achizitionat doua fregate britanice in 2003 la pretul de aproximativ 168 de milioane de euro.
Brasov - Adolescent atacat de urs
Un baiat in varsta de 15 ani, care se plimba cu bicicleta pe un drum forestier din spatele Centrului educational ""Poiana Soarelui"" din Brasov, a fost atacat de un urs ieri la pranz, fiind preluat de o ambulanta si dus la Spitalul de Copii. Adolescentul a fost muscat de urs la bratul drept, insa rana nu este grava. Un echipaj de vanatoare il cauta pe animal pentru a-i face analize, ca sa se stabileasca daca era turbat. (Ramona Tintea)
Craiova - Sora presedintelui rromilor, atacata
Registra Dumitru, sora presedintelui Partidei Rromilor Dolj, Dumitru Tatian, a ajuns la spital in stare grava si risca sa isi piarda vederea dupa ce a fost injunghiata de Visan Poenaru. Registra Dumitru si Parolica Miclescu, cumnatul lui Tatian, au fost atacati in plina strada de Visan si de rudele sale. Poenarii erau suparati ca neamul Miclescu ii acuzase ca ar fi furat un casetofon dintr-un VW apartinand rudelor lui Tatian. (Mihai Gavrila)
Moeciu-Brasov / Casa lui Caramitru, calcata de hoti
Casa de vacanta a actorului Ion Caramitru, din localitatea Moeciu de Sus, a fost sparta de hoti. Politistii brasoveni au fost sesizati duminica de vecina actorului, care a anuntat ca din gospodaria lui Caramitru lipsesc mai multe obiecte in valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Hotul Alexandru Barla, din Zarnesti, a fost prins si este cercetat in libertate. Bunurile furate au fost recuperate in proportie de 80%. (R.T., L.M.)
Apele Romane - Contracte fara licitatie
Mai mult de 20 de contracte de supraveghere si verificare a unor lucrari hidrotehnice au fost alocate in 2005 si 2006 fara licitatie unei firme din Bucuresti. Societatea are sediul intr-un apartament si in 2004 a avut un numar mediu de salariati de trei persoane. Valoarea contractelor pe care le-a primit de la directiile judetene ale Administratiei Nationale Apele Romane a fost de aproape 100.000 de euro. Ultimul contract atribuit aceleiasi firme prin negociere directa a fost semnat la sfarsitul lunii mai 2006.
Constanta - Trupul marinarului disparut, gasit
Trupul neinsufletit al marinarului dat disparut in urma accidentului produs joia trecuta in Portul Constanta si soldat cu cinci morti si patru raniti a fost gasit de scafandri in sala de masini a podului fix, prins sub un panou electric. In acest caz, sindicatele vor declansa o ancheta pentru a stabili cauzele producerii accidentului, una dintre primele ipoteze fiind ca accidentul a fost provocat de oboseala comandantului de pe remorcherul Izvorul Mare I.
Dolj - Risc de inundatii la Bechet si la Carna
Autoritatile doljene au intrat din nou in alerta dupa ce ieri, in zona Bechet, apele Dunarii au crescut cu peste jumatate de metru. O comisie monitorizeaza debitul Dunarii si este pregatita sa ia toate masurile necesare in cazul in care apele Dunarii continua sa creasca. La Carna, una din comunele grav afectate de inundatiile din aprilie-mai, nimeni nu primise avertizare din cauza unei defectiuni a faxului. (Mihai Gavrila)
Final - Castigatori la Expo Barbie!
Expozitia ""Minunata lume Barbie si Lego"" si-a inchis portile duminica. Jucariile ce au innebunit o lume intreaga au poposit in Capitala mai bine de trei saptamani si peste 10.000 de bucuresteni au retrait momentele copilariei. Au fost concursuri, baluri si o tombola care a facut doi copii fericiti: Adelina Varzaru, 12 ani, a castigat un cuplu de papusi Barbie si Ken, iar Petru Manea, de doar 2 ani, s-a ales cu un joc Lego Exforce.
Vrancea - Drum judetean blocat de localnici
Aproximativ 100 de sateni din Biliesti si Suraia sunt hotarati sa mentina blocajul pe drumul judetean 204 D, Focsani-Suraia, pana cand in zona vor aparea utilajele societatii Drumuri si Poduri, transmite Rompres. ""Stam si la noapte aici, aducem gratarele pe drum si nu dam voie nimanui sa treaca pe aici. Pana nu incepe reparatia drumului nu deblocam zona"", i-a spus un satean din Suraia subprefectului de Vrancea, care s-a deplasat la fata locului.
Prahova - Sase noi focare de gripa aviara
Virusul gripei aviare a fost confirmat ieri la Aricestii Rahtivani, Calceag de Inotesti, Brazii de Sus, Sotrile, Barcanesti, Cioranii de Sus din judetul Prahova, unde exista deja suspiciunea prezentei bolii, informeaza Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Numarul focarelor la nivel national ramane constant - 127.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.