Cuvantul de ordine ""Folk You!"" s-a transformat in festival, iar festivalul a ajuns la a doua editie. Paradoxul muzicii tinere, cum se numea folkul in anii a€™70, este, de fapt, paradoxul vinului: cu cat e mai vechi, cu atat e mai

Cuvantul de ordine ""Folk You!"" s-a transformat in festival, iar festivalul a ajuns la a doua editie.

Paradoxul muzicii tinere, cum se numea folkul in anii a€™70, este, de fapt, paradoxul vinului: cu cat e mai vechi, cu atat e mai bun. Folkul, cu cat e mai batran, cu atat e mai tanar. Demonstratia s-a facut anul trecut la Festivalul FOLK YOU!, initiat de Jurnalul National. Tinerii de pe vremuri si tinerii de azi s-au autoconvocat pe toata plaja romaneasca, de la Vama Veche la Gura Portitei, sub deviza FOLK YOU!, pentru a asculta un mesaj venit de dincolo de moda si cutume. Era mesajul poeziei cantate, al frumusetii simple care se adresa direct sufletului. A fost o reeditare in termeni actuali a unui moment de impas muzical: in anii a€™70, generatia in blugi dadea lectii de sensibilitate si atitudine unei generatii muzicale imbacsite de sabloane si manierism. Muzica ajunsese intr-un punct mort. Intr-un punct mort se afla si acum. Asediata de prefabricate rapide, programate pe calculator, muzica tanara inseamna astazi dans din buric si alte detalii anatomice, pantomima cu microfonul in mana si manele!

BINECUVANTARE. Asadar, lucrurile au fost puse la punct si folkul si-a reintrat in drepturi, iar Jurnalul National, impreuna cu Radio3net, a castigat pariul, folosind injuratura pe post de binecuvantare si salut: FOLK YOU! Ar mai fi de adaugat ca incepand de anul acesta, festivalul va beneficia si de un imn compus de Dinu Olarasu, unul dintre participantii de anul trecut. Fiecare seara a festivalului se va deschide cu acest imn (electrizant, va spunem de pe acum!), din care va divulgam refrenul: ""Dincolo de orice vama/ Dincolo de DA sau NU/ Dincolo de toata lumea/ Folk you!"" Festivalul va incepe la 3 august si se va termina la 26 august, iar spatiul de desfasurare va fi, ca si anul trecut, plaja. Gazdele vor fi, de data aceasta, statiunile Mamaia, Neptun, Costinesti, Vama Veche si 2 Mai.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.