Medicul care i-a eliberat lui Omar Hayssam adeverinta in care se vorbea despre metastaze ganglionare este pe punctul de a fi cercetat penal. Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Alexandru Serban (foto), a declarat ieri ca
Medicul care i-a eliberat lui Omar Hayssam adeverinta in care se vorbea despre metastaze ganglionare este pe punctul de a fi cercetat penal.

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Alexandru Serban (foto), a declarat ieri ca va face o plangere impotriva lui Constantin Tanasescu pentru un eventual fals intelectual si pentru un posibil abuz in serviciu. Potrivit lui Serban, diagnosticul de metastaza, scris de medic in adeverinta, era la acel moment ""hazardat"", deoarece detinutului nu i se facuse inca o biopsie ganglionara. Adeverinta cu pricina a ajuns in mana judecatorilor si a contribuit intr-o oarecare masura la punerea in libertate a sirianului, impreuna cu expertiza medico-legala care atesta boala de cancer a lui Omar.
RECIDIVIST? Seful ANP a mai sustinut ca Tanasescu nu se afla la prima problema de acest gen: ""In 1998 a fost trecut in rezerva pentru ca a primit bunuri de la detinuti, a primit corespondenta personala a unui detinut francez si a intermediat ilegal legaturile dintre detinuti si membrii familiilor lor. Cu toate acestea, in 1999, prin ordin al ministrului Justitiei, a fost primit din nou in sistem"". Pentru cazul Omar, Tanasescu este deja cercetat de comisia disciplinara a Penitenciarului Rahova si, de asemenea, a intrat ieri in atentia Colegiului Medicilor. In apararea sa, medicul a sustinut ca adeverinta respectiva continea, asa cum este normal din partea unui medic generalist, doar aspecte cu caracter de suspiciune, nicidecum cu valoare de expertiza medico-legala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.