In ""pregatirea"" sedintei CSAT de astazi, PSD a iesit ieri la rampa cu o solicitare: dosarul Hayssam sa fie desecretizat complet. Si ca vinovatii de ""scaparea"" sirianului peste granita sa fie identificati, sa se constituie o comisie parlamentara

In ""pregatirea"" sedintei CSAT de astazi, PSD a iesit ieri la rampa cu o solicitare: dosarul Hayssam sa fie
desecretizat complet. Si ca vinovatii de ""scaparea"" sirianului peste granita sa fie identificati, sa se constituie o comisie parlamentara de ancheta.

Aflarea adevarului despre cazul Hayssam, cu ""toate implicatiile"" sale este ""mai utila si mai sanatoasa"" decat pastrarea tacerii. Altfel riscam sa ramana fara raspuns la intrebari grele gen ""nu cumva Hayssam a fost lasat sa plece in mod deliberat? nu cumva maurul si-a facut datoria si a trebuit sa fie lasat sa plece?"". Afirmatiile au fost facute ieri de catre liderul PSD, Mircea Geoana, si au motivat cererea adresata CSAT de catre social-democrati ca dosarul sirianului Omar Hayssam sa fie desecretizat ""complet"".
""Vrem sa stim de unde a venit, cu cine a lucrat, ce relatii a avut cu serviciile speciale, ce implicare reala a avut in criza ostaticilor si a rapirii ziaristilor, vrem sa stim care a fost ultimul moment in care serviciile de informatii l-au supravegheat"", a adaugat Geoana.
CONSENS PSD-PNL. Si pentru ca toata povestea din spatele ""scaparii"" sirianului peste granita sa fie aflata, PSD a mai solicitat si constituirea in cursul acestei saptamani a unei comisii parlamentare de ancheta care sa ii investigheze pe toti cei implicati, inclusiv pe presedintele Traian Basescu. Geoana a apreciat ca aceasta comisie, chiar daca are limite, este preferabila decat ""a lasa serviciile secrete, CSAT si presedintele sa trateze cu opacitate si lipsa de transparenta"" subiectul. Si liberalii au propus ieri constituirea unei comisii de ancheta parlamentara in cazul Hayssam. Spre deosebire de PSD, liberalii sustin insa infiintarea comisiei dupa 1 septembrie, o data cu inceperea sesiunii parlamentare ordinare.
SERVICII. Cum principalul subiect al sedintei CSAT de azi este cel al numirii altor sefi la conducerea serviciilor, reprezentantii partidelor au abordat si ieri acest subiect. Liberalii sunt primii care au anuntat, inca de vineri, ca au deja propuneri pentru sefia SRI si SIE, fara insa ca numele candidatilor sa fie facute publice. Momentul a constituit prilejul pentru PD sa iasa la scena, democratul Cezar Preda ""amintindu-le"" ieri partenerilor de Alianta ca aceste prerogative apartin presedintelui Basescu. In consecinta, spun pedistii, nu vom face propuneri pentru conducerea serviciilor. Este nevoie de consultari intre toate partidele pentru aceasta, spun, la randu-le, pesedistii.

RETRAGERE DIN IRAK


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.