13:28 TIMISOARA TAXA. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara va percepe o ""taxa de retragere"" in valoare de 500 de lei. HOTIE. Peste o mie de persoane au ramas fara telefon, dupa ce patru tineri au furat cablul d

13:28 TIMISOARA

TAXA. Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Timisoara va percepe o ""taxa de retragere"" in valoare de 500 de lei.
HOTIE. Peste o mie de persoane au ramas fara telefon, dupa ce patru tineri au furat cablul de intercomunicatii, prejudiciul fiind de 5.000 de lei.

13:33 LITORAL

PROIECTE PC. Pensionarii isi pot spune problemele, incepand de saptamana viitoare, la un ""telefon verde"" gratuit, al carui numar va fi dat
publicitatii in zilele urmatoare si care va functiona 24 de ore din 24,
la sediul central al Partidului Conservator (PC).

AGLOMERATIE. Numarul turistilor aflati pe litoral la sfarsitul acestei saptamani a crescut la aproximativ 90.000 de persoane, din care peste 7.000 sunt cetateni straini. Cei mai multi turisti sunt in statiunile Neptun-Olimp.

Cateva sute de bucuresteni au protestat ieri seara in Piata Universitatii fata de proiectul Primariei
Capita-lei de a construi in Piata Revolutiei a doua cladiri moderniste. Ei vor trimite astazi primarului Adriean Videanu o scrisoare in care vor argumenta actiunea de protest si vor cere o dezbatere publica.

RETEA - Droguri in Penitenciarul Rahova
Politistii Serviciului Antidrog au reusit sa prinda o retea de traficanti de droguri, care se ocupa cu distribuirea in Penitenciarul Rahova, cu ajutorul detinutului Marius R. (31 de ani). Heroina era procurata de Florentina A., iar George R. o disimula in pachetele, pe care i le ducea la penitenciar fratelui sau, Marius R. Un alt detinut, Ion D., din acelasi penitenciar, primea heroina ascunsa intr-un tub de pasta de dinti. In penitenciar, detinutii vindeau heroina colegilor de suferinta cu sume cuprinse intre 250 si 300 RON pentru o doza. (Petru Zoltan)
TARGU-MURES / Consilier ranit in accident
Rekas Susana, consilierul deputatului ungur Nemeth Zsolt, a fost ranita intr-un accident de circulatie care a avut loc in zona Sangeorgiu de Padure dupa ce a pierdut controlul masinii din cauza unei gropi si s-a oprit intr-un pom de pe marginea soselei. Rekas Suzana a suferit mai multe rani in zona capului si a coloanei, in timp ce copilul si sotul ei, aflati in masina, sunt in afara oricarui pericol. (R.C.)
LITORAL - Mesaje antidrog ""la cearsaf""
La mare a fost lansata campania ""Litoralul fara droguri"", avand ca scop informarea a peste 8.000 de tineri despre efectele nocive ale consumului de droguri. Specialistii vor face indrumari ""cearsaf"" si vor imparti pliante. Programul este organizat de
Centrul Antidrog Constanta in parteneriat cu Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS), filiala
Constanta. (Alexandra Chivu)
IN COMA - Jandarm ranit in misiune
Un jandarm a ajuns in coma la spital, fiind lovit in cap, dupa ce echipajul din care facea parte a intervenit sa aplaneze un scandal izbucnit, intr-o discoteca din comuna Podenii Vechi. Jandarmul a fost transportat la Spitalul din Ploiesti si a fost supus unei interventii chirurgicale urgente. Cei trei frati agresori au fost retinuti, pentru a fi cercetati pentru infractiunea de tentativa de omor si ultraj. (R.C.)
REFORMA SANITARA - 16 spitale vor fi desfiintate
16 spitale vor fi desfiintate, ca urmare a procesului de evaluare si reorganizare a unitatilor sanitare. ""Aceasta actiune de evaluare a spitalelor se va aplica de la 1 septembrie. Cele 16 spitale se desfiinteaza pentru ca acolo nu mai erau medici care sa aduca venituri. Sunt spitale care nu se mai justifica"", a spus ministrul Nicolaescu.
CONSTANTA - Cinci turisti, inecati in Marea Neagra
Cinci turisti si-au pierdut viata in acest sfarsit de saptamana dupa ce au inotat in mare, desi pe plaje este arborat steagul albastru, care interzice imbaierea. Tot pe Litoral, o ambarcatiune cu vele, la bordul careia se aflau opt persoane, a fost implicata intr-un accident, izbindu-se de stabilopozi in zona cazinoului din Constanta. Nici un pasager nu a fost ranit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.